Home / šport / Hokej / Výhra v generálke na MS v hokeji 2019 zlepší podľa Tatara náladu v tíme, Černák chce hrať tvrdo

Výhra v generálke na MS v hokeji 2019 zlepší podľa Tatara náladu v tíme, Černák chce hrať tvrdo

MICHALOVCE 7. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou vydarenú generálku na domáce majstrovstvá sveta. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v utorok večer v Michalovciach zdolali výber Nórska 3:2 po predĺžení.

Góly slovenského družstva dosiahli Erik Černák, Tomáš Zigo a v predĺžení Richard Pánik. Už v piatok vstúpia Slováci do svetového šampionátu duelom proti Američanom.

Nóri boli nepríjemní

Triumf v generálke je dôležitý na dobrú náladu v tíme pred šampionátom. Nóri boli nepríjemní, po ich vyrovnaní sme boli trochu nervóznejší. Nepremenili sme viacero veľkých šancí, musíme popracovať aj na presilovkách. To sú dôležité veci. Dnes sme boli aktívni a zaslúžene zvíťazili,“ zhodnotil útočník Tomáš Tatar, ktorý v utorok zaznamenal dve asistencie.

Tatar v ofenzíve súperovej obrane „podkuroval“ podobne ako ďalší hokejista zo zámorskej NHL Marko Daňo. „Nóri boli veľmi nepríjemní. Dobre sme začali a potom pridať ďalšie góly, no ich brankár chytal celkom dobre. Nóri s nami držali krok, máme za sebou kvalitnú skúšku. Sme radi, že v predĺžení sme strhli triumf na svoju stranu,“ povedal 24-ročný odchovanec Dukly Trenčín.

Netreba si nechať „skákať po hlave“

Strelecký účet v národnom tíme si v utorok otvoril obranca Erik Černák, podarilo sa mu to vo štvrtom reprezentačnom súboji. „Streliť prvý reprezentačný gól bol veľmi príjemný pocit. Obrancovia sme sa snažili, čo najviac podporovať ofenzívu. Verím, že nám to bude vychádzať stále viac,“ povedal spokojným hlasom košický rodák Černák.

Aj jeho príchod k slovenskému tímu zlepšil tvrdú hru zadných radov. „Proti Američanom, Kanaďanom či Fínom musíme byť pripravení hrať tvrdo, aby sme si nenechali „skákať po hlave“. Musíme im ukázať, že máme svoju silu,“ dodal.

VIAC O MS V HOKEJI 2019

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Výhra v generálke na MS v hokeji 2019 zlepší podľa Tatara náladu v tíme, Černák chce hrať tvrdo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *