Home / EKONOMIKA / Bankovníctvo / Japonský jen oproti doláru stúpol, dôvodom boli aj Trumpove hrozby zvýšenia ciel na dovoz z Číny

Japonský jen oproti doláru stúpol, dôvodom boli aj Trumpove hrozby zvýšenia ciel na dovoz z Číny

NEW YORK 6. mája (WebNoviny.sk) – Japonský jen, ktorý investori považujú za bezpečné útočisko, v úvode pondelkového obchodovania stúpol voči doláru, keďže americký prezident Donald Trump pohrozil zvýšením ciel na dovoz z Číny.

Trump prostredníctvom Twitteru uviedol, že od piatka plánuje zvýšiť clá na import z Číny na 25 % z terajšej úrovne 10 %. Dolár v pondelok dopoludnia oproti japonskému jenu klesol na 110,74 JPY/USD z piatkových 111,11 JPY/USD.

Spoločná európska mena však voči doláru oslabila, pretože prieskum agentúry IHS Markit ukázal, že ekonomika eurozóny sa v apríli spomalila.

Agentúra v pondelok informovala, že zložený index nákupných manažérov, ktorý zostavuje, v apríli mierne klesol, a to na 51,5 bodu z marcových 51,6 bodu. Euro si pohoršilo na 1,1185 USD/EUR z hodnoty 1,1200 USD/EUR.

Viac k témam: clá, dolár, euro, jen, svetové devízové trhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Japonský jen oproti doláru stúpol, dôvodom boli aj Trumpove hrozby zvýšenia ciel na dovoz z Číny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dolár mierne oslabil oproti jenu aj voči euru, Fed zrejme zníži svoju hlavnú úrokovú sadzbu

Oproti japonskému jenu dolár klesol na 107,88 JPY/USD z piatkovej úrovne 107,90 JPY/USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *