Home / POLITIKA /  Otázka pre Šatana. Hokejový znak

 Otázka pre Šatana. Hokejový znak

Zdá sa, že našej 18 ročnej hokejovej reprezentácii neprinieslo šťastie  tri hokejky miesto štátneho znaku . Historicky a žiaľ hanebne klesla naša reprezentácia  do druhej svetovej ligy.

 Nechceme, aby podobný osud postihol našu vrcholovú hokejovú reprezentáciu.

Ako vieme šport je otázkou umenia a šťastia. Ale i národnej hrdosti.  A zdá sa, že si troma hokejkami šťastie nezískame. Pokiaľ áno, tak sa čitateľom ospravedlňujeme.

Je preto otázka pre slovenskú legendárnu hviezdu nášho Šatana, aby sa verejne a jednoznačne vyjadril, či je za tri hokejky v hokejovom znaku, alebo za štátny znak pod, ktorým s stal on osobne a naše Slovensko majstrom sveta. A to bez ohľadu, že Národná rada SR prijala. osobitný zákon. Slovenská verejnosť žiada od Vás Váš osobný postoj. Je to pre nás morálne dôležité.

Podľa ministerky školstva zo SNS je jej to viac menej jedno a podľa ministerského predsedu Pelegriniho zo Smeru-SD tomu to vôbec mu nevadí. Nám to však vadí. A vadiť bude.

Napriek ich vyjadreniam to nám  však nielen vážne vadí, ale vyvoláva presvedčenie o ich nedostatku národnej legitimity. Asi nie su na tých pravých miestach.  Je pravdepodobne, že   majú napriek svojim vysokým funkciám výrazný nedostatok národnej hrdosti v prospech ich kozmopolitizmu.Asi ťažko to budú vlastenci presadzujúci slovenské záujmy-

Je teda legitímna otázka, či uvedené otázky  nebude vadiť slovenskej verejnosti a ich elementárnej národnej hrdosti.

Je to však otázka na, ktorú musí odpovedať  nielen slovenská verejnosť, ale i priamo naša hokejová legenda  s menom Šatan.

Možno po niekoľkých rokoch sa v televízii odohrá ďalší súboj o najpopulárnejšieho Slováka.

Možno bude jedným z nominantom aj náš Šatan.

Pokiaľ za niekoľko rokov budeme diskutovať, prečo národný hokejista – náš legendárny Šatan  podporoval miesto štátneho znaku na hrudi každého národného hokejistu  tri skrížené hokejky, tak  sa otvorene pýtame na verejnú prezentáciu jeho dnešného osobného názoru. Aj on musí zodpovedať pred verejnosťou odpovede  na nastolené vážne otázky.

Náš vážený a národu milý Šatan ste za za skrížené hokejky na hrudi národného slovenského hokejistu, alebo ste za ponechanie štátneho znaku na hrudi slovenského hokejistu.

Podotýkame ,že Váš názor ma dôležitý dopad na milióny slovenských milovníkov hokeja na a na slovenský národ. A to dnes a v budúcnosti,

Pan Šatan konečne a jednoznačne sa vyjadrite.

Ste za skrížené hokejky alebo štátny znak na hrudi slovenského hokejistu.

Vaša odpoveď ma jednoznačne smerovať nielen slovenskej hokejovej verejnosti

.Slovenský národ na Vaše verejné vyjadrenie stále čaká,

Bez ohľadu aká bude, Vaša  prípadná verejná neodpoveď bude znamenať nepriamu podporu troch hokejok na hrudi.

Bude to pre nás sklamanie, ale my nakoniec si s tým poradíme. Žiaľ ubudne z Vašej slovenskej legendy. Čo my nakoniec nepredpokladáme.

 Pan Šatan zostaňte v našich srdciach, tak ako si Vás pamätáme. Nezameňte svoju národnú minulosť za dočasnú konjukturálnu kohútovskú prítomnosť.

Je to len na Vás,

Bruno  Čanády

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ťažká dilema Petra Pellegriniho

Blížia sa prezidentské voľby a podľa prieskumov verejnej mienky má Pellegrini veľkú šancu, že v …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *