Home / šport / Cyklistika / Sagan na Liége-Bastogne-Liége neštartoval, ale jeho kolegom z tímu Bora-Hansgrohe sa darilo

Sagan na Liége-Bastogne-Liége neštartoval, ale jeho kolegom z tímu Bora-Hansgrohe sa darilo

LIÉGE 28. apríla (WebNoviny.sk) – Dán Jakob Fuglsang z tímu Astana Pro Team sa stal víťazom nedeľňajšej monumentálnej cyklistickej klasiky Liége-Bastogne-Liége.

Preteky s dĺžkou 256 km so štartom aj cieľom v belgickom Liége ovládol časom 6:37:37 h a stal sa vôbec prvým Dánom, ktorý si vybojoval celkový triumf na tejto klasike.

Ďalšie pódiové umiestnenia si pre seba uchmatli jazdci tímu Bora-Hansgrohe. Na striebornej pozícii skončil Talian Davide Formolo, ktorý na víťaza v cieli stratil 27 sekúnd. Z

áverečný špurt o tretie miesto vyznel najlepšie pre Formolovho tímvového kolegu Maximiliana Schachmanna. Nemec napokon získal bronz so stratou 57 s na víťazného Fuglsanga. Slovensko nemalo zastúpenie.

Klasika Liége-Bastogne-Liége 2019

Liége – Liége, 256 km

1. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana Pro Team 6:37:37 h, 2. Davide Formolo (Tal.) Bora-Hansgrohe +0:27 s, 3. Maximilian Schachmann (Nem.) Bora-Hansgrohe, 4. Adam Yates (V. Brit.) Mitchelton-Scott, 5. Michael Woods (Kan.) EF Education First, 6. David Gaudu (Fr.) Groupama-FDJ – všetci +0:57

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, Liége-Bastogne-Liége
Zdroj: Webnoviny.sk – Sagan na Liége-Bastogne-Liége neštartoval, ale jeho kolegom z tímu Bora-Hansgrohe sa darilo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *