Home / šport / Hokej / Švédska légia z NHL sa rozrastá, na MS v hokeji 2019 príde obranca Pettersson

Švédska légia z NHL sa rozrastá, na MS v hokeji 2019 príde obranca Pettersson

BRATISLAVA 28. apríla (WebNoviny.sk) – Obranca Pittsburghu Penguins Marcus Pettersson prijal pozvánku do reprezentácie a objaví sa v zostave Švédska na majstrovstvách sveta v hokeji na Slovensku (10.- 26. mája v Bratislave a Košiciach).

Premiéra na šampionáte

Dvadsaťdvaročný bek začal aktuálnu sezónu zámorskej NHL v Anaheime Ducks, kde odohral 27 zápasov s bilanciou 0+6. Následne putoval do tímu „tučniakov“ a v 57 dueloch základnej časti si pripísal 19 bodov (2+17).

V štyroch stretnutiach play-off raz asistoval. Mladý zadák na Slovensku zažije premiéru na seniorských MS. Informáciu priniesla švédska televízia SVT.

„Tri korunky“ majú aktuálne potvrdenú účasť na šampionáte od osemnástich hráčov z NHL.

Nechýba brankár Lundqvist

Tréner švédskeho národného tímu Rikard Grönborg bude mať k dispozícii brankárov Henrika Lundqvista (NY Rangers) a Jacoba Markströma (Vancouver), obrancov Olivera Ekmana-Larssona (Arizona), Adama Larssona (Edmonton), Roberta Hägga (Philadelphia), Erika Gustafssona (Chicago), Mattiasa Ekholma (Nashville), Marcusa Petterssona (Pittsburgh) a útočníkov Eliasa Petterssona, Louiho Erikssona (obaja Vancouver), Marcusa Krügera (Chicago), Adriana Kempeho (Los Angeles), Maria Kempeho (Arizona), Jespera Bratta (New Jersey), Oskara Lindbloma (Philadelphia), Patrica Hörnqvista (Pittsburgh), Williama Nylandera (Toronto) a Eliasa Lindholma (Calgary).

Švédi budú hrať na MS 2019 v „bratislavskej“ základnej A-skupine a postupne nastúpia proti Čechom, Talianom, Nórom, Rakúšanom, Švajčiarom, Lotyšom a Rusom.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019, švédska hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Švédska légia z NHL sa rozrastá, na MS v hokeji 2019 príde obranca Pettersson © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *