Home / šport / Hokej / Video: Chárov Boston vstúpil do druhého kola play-off NHL s triumfom, darilo sa aj St. Louis

Video: Chárov Boston vstúpil do druhého kola play-off NHL s triumfom, darilo sa aj St. Louis

BOSTON 26. apríla (WebNoviny.sk) – Úvodné dva zápasy 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL sa stali korisťou domácich tímov. Boston doma zdolal Columbus 3:2 po predĺžení a hráči St. Louis si poradili so súpermi z Dallasu 3:2 v riadnom hracom čase. V piatok pokračuje semifinále konferencií duelmi New York Islanders – Carolina a San Jose – Colorado.

Boston uštedril Columbusu vôbec prvú prehru v tohtoročnej vyraďovacej časti, kedže Blue Jackets predtým zdolali víťaza základnej časti Tampu Bay Lightning 4:0 na zápasy.
<h2>Halák nedostal šancu</h2>
Víťazný gól Bruins strelil v šiestej minúte predĺženia Charlie Coyle, ktorý predtým 4:35 min pred koncom tretej tretiny aj vyrovnal na 2:2. Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 22:46 min s bilanciou 2 strely na bránku, 2 <em>“hity“,</em> 2 zablokované strely a 1 mínusový bod. V bránke domácich dostal prednosť Fín Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom. Slovenský gólman Bruins sa počas play-off ešte do bránky nedostal.

<em>“Som veľmi rád, že sme vyhrali. Nie je dôležité, kto dá gól. Podstatný je tímový úspech. Samozrejme, teším sa, že som pomohol, ale všetko je to o mužstve. Našťastie sa nám podarilo duel otočiť vo svoj prospech,“</em> povedal štvrtkový hrdina Bruins Coyle podľa nhl.com. S výsledkom nebol spokojný tréner Columbusu John Tortorella.

<em>“V prvej tretine sme sa dosť trápili. Potom sme sa do toho dostali a niekoľko minút sme hrali to, čo chceme. Napriek tomu sa nám nepodarilo dotiahnuť stretnutie do víťazného konca,“</em> zhodnotil 60-ročný kouč.
<h2>Trénera potešil Coylov výkon</h2>
Dôvod na radosť mal jeho náprotivok Bruce Cassidy.<em> „V prvej tretine sme boli jasne lepší. Vyplynulo to z toho, že stále v nás boli emócie zo siedmeho zápasu prvého kola play-off proti Torontu. Columbus mal niekoľko dní voľno a potom je náročné sa do toho opäť dostať,“</em> vyhlásil tréner Bostonu, ktorého potešil výkon Coyla. Dvadsaťsedemročný Američan prišiel k <em>“medveďom“</em> počas aktuálnej sezóny z Minnesoty.

<em>“Musí byť nadšený. Keď hral za tím Wild, veľakrát sa do druhého kola play-off nedostal. Preto si myslím, že je šťastný. Navyše, teraz hrá doma a stal sa z neho hrdina. Myslím si, že je to pekný príbeh a je to preňho iba pozitívne,“</em> povedal Cassidy o rodákovi zo štátu Massachusetts.

Triumf St. Louis v úvodnom zápase semifinále Západnej konferencie NHL proti rivalovi z centrálnej divízie režíroval dvoma gólmi ruský útočník Vladimir Tarasenko. Pre 27-ročného krídelníka to bol siedmy viacgólový zápas v play-off zámorskej profiligy.

Dosiaľ naposledy sa mu rovnaký kúsok podaril ešte 28. apríla 2017 proti Nashvillu. V klubovej histórii je na tom v tejto štatistike lepšie iba Brett Hull (13). <em>“Bluesmanov“</em> podržal aj brankár Jordan Binnington, ktorý si pripísal 27 úspešných zákrokov. Vynikol najmä v prostrednej tretine, keď vykryl 16 striel súpera.
<h2><span class=“am-text-red“>Play-off NHL – semifinále konferencií </span></h2>
<ul>
<li>štvrtok:</li>
</ul>
<h2><span style=“font-size: 1em;“>VÝCHODNÁ KONFERENCIA </span></h2>
<strong><span class=“am-text-red“>Boston – Columbus 3:2 po predĺž. (1:0, 0:0, 1:2 – 1:0)</span> – stav série 1:0</strong>
<strong>Góly:</strong> 11. Acciari (McAvoy), 56. Coyle (M. Johansson, Krug), 66. Coyle (M. Johansson, Heinen) – 48. Dubinsky (Nash, S. Jones), 48, Dubois (Panarin, S. Jones)

<div class=“isita-embed isita-embed-nhl“>
<iframe width=“640″ height=“360″ frameborder=“0“ src=“https://www.nhl.com/video/embed/recap-cbj-2-bos-3-fot/t-277753022/c-67954903?autostart=false“></iframe></div>
<h2>ZÁPADNÁ KONFERENCIA</h2>
<strong><span class=“am-text-red“>St. Louis – Dallas 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)</span> – stav série 1:0</strong>
<strong>Góly:</strong> 6. Fabbri (Barbašev, Parayko), 39. Tarasenko (B. Schenn, Pietrangelo), 44. Tarasenko – 31. Spezza (Klingberg, Zuccarello), 58. Jamie Benn (Hintz, Seguin)

Viac k témam: Boston Bruins, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, NHL, play-off NHL, St. Louis Blues
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Chárov Boston vstúpil do druhého kola play-off NHL s triumfom, darilo sa aj St. Louis © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *