Home / SVET / Tomio Okamura prilákal do Prahy európskych politikov Wildersa aj Le Penovú

Tomio Okamura prilákal do Prahy európskych politikov Wildersa aj Le Penovú

PRAHA 25. apríla (WebNoviny.sk) – Šéf SPD Tomio Okamura na začiatok kampane svojho hnutia do volieb do Európskeho parlamentu prilákal do Prahy popredných európskych nacionalistických politikov – predsedníčku francúzskeho Národného združenia Marine Le Penovú aj predsedu holandskej Strany slobody Geerta Wildersa.
<h2>Suverenita štátov</h2>
<em>“Ohrozuje nás islamizmus a globalismus. My, národné strany, sme jediné, ktoré to môžu zastaviť,“</em> povedala Le Penová. Európa podľa nej nemôže byť založená na ideológii, ktorá je nám vnútená,<em> „a to je v stávke 26. mája“</em>, uvádza český portál iDNES.cz.

V rovnakom zmysle sa vyjadril aj Wilders. <em>“Musíme sa snažiť obnoviť suverenitu národných štátov. Európska únia je nedemokratická. Je to príšera, ktorá udupáva našu národnú identitu. Musíme bojovať, aby sme nepodľahli Bruselu,“</em> vyhlásil holandský populista.
<h2>Imigračná politika</h2>
Okamurovo hnutie organizuje popoludní v hornej časti Václavského námestia demonštráciu, ktorej témou je: Nie diktátu Európskej únie, jej imigračnej politike a islamizácii. Na demonštrácii vystúpi Le Penová, Wilders a vedľa Okamuru aj volebný líder SPD Ivan David.

<em>“Chceme žiť v Európe, ale bez súčasnej politiky multikulturalizmu a likvidácie národných štátov presadzovanú elitármi EÚ Junckerom, Tuskom, Macronom a Merkelovou,“</em> napísalo do svojho uznesenia predsedníctvo Okamurovho hnutia.

Viac k témam: SPD Sloboda a priama demokracia, voľby do Európskeho parlamentu
Zdroj: Webnoviny.sk – Tomio Okamura prilákal do Prahy európskych politikov Wildersa aj Le Penovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *