Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Tesla vykázala prekvapujúco vysokú stratu aj napriek vyšším tržbám v prvom kvartáli

Tesla vykázala prekvapujúco vysokú stratu aj napriek vyšším tržbám v prvom kvartáli

SAN FRANCISCO 25. apríla (WebNoviny.sk) – Americký výrobca elektrických áut Tesla za prvý kvartál vykázal prekvapujúco vysokú stratu v sume 702,1 mil. USD. Strata firmy na akciu za január až marec je 4,10 USD.

Bez zahrnutia jednorazových položiek bola strata výrobcu elektromobilov v prvom štvrťroku 2,90 USD na akciu. Ide o horší výsledok, ako trh očakával, keďže analytici odhadovali, že strata bude na úrovni 1,15 USD na akciu.

Tržby Tesly počas prvých troch mesiacov tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom posilnili o takmer 40 percent na 3,5 mld. USD, ale aj tak nenaplnili očakávania analytikov, ktorí prognózovali tržby vo výške 5,42 mld. USD. Firma uviedla, že v závere prvého kvartálu mala k dispozícii hotovosť 2,2 mld. USD, čiže o 1,5 mld. menej ako na konci roku 2018.

(1 EUR = 1,1209 USD)

Viac k témam: Tesla
Zdroj: Webnoviny.sk – Tesla vykázala prekvapujúco vysokú stratu aj napriek vyšším tržbám v prvom kvartáli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *