Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilky pustia školákov do svojho sveta, opäť chystajú letný tábor

Automobilky pustia školákov do svojho sveta, opäť chystajú letný tábor

BRATISLAVA 21. apríla (WebNoviny.sk) – Zväz automobilového priemyslu Slovenskej republiky (ZAP) otvára aj počas týchto letných prázdnin Automobilovú Junior Akadémiu (AJA).

Žiaci základných škôl tak budú mať príležitosť nahliadnuť do sveta automobilov a zoznámiť sa s najnovšími trendmi v tomto odvetví. Ambíciou AJA je taktiež propagovať a podporiť záujem mladých ľudí o štúdium technických a prírodovedných smerov.

Letný tábor s automobilovou tematikou štartuje 8. júla v Trnave a 19. augusta v Bratislave, a je určený žiakom vo veku 12 až 16 rokov.

Zaujímavý a zábavný svet

„Automobilovú Junior Akadémiu spoločne s automobilkami a univerzitami organizujeme už štvrtý rok. Radi by sme otvorili svet techniky už pre deti základných škôl a ukázali im, že tento svet môže byť nielen zábavný, ale aj zaujímavý. A možno sa pre niektorých stane aj svetom, kde prežijú svoj profesionálny život,” uviedol prezident ZAP SR Alexander Matušek.

Pobyt v letnom tábore je rozdelený medzi automobilku a univerzitu, časť pobytu teda žiaci strávia v škole a druhú časť priamo vo výrobe. Počas tohtoročnej Automobilovej Junior Akadémie 2019 si žiaci vyskúšajú napríklad adrenalínovú jazdu na offroadovej dráhe, jazdu na elektrickom vozidle a zostroja svoj vlastný model auta.

Navštívia zážitkové centrum Aurélium, zažijú 3D prehliadku a objavia svet robotiky. Stanú sa aj súčasťou formulových tímov a svoje sily si zmerajú v mnohých súťažiach a hrách. Vyskúšajú si štúdium technických smerov a spoznajú svet moderných technológií priamo v automobilke.

Rodičia prídu na promóciu

Autenticitu akadémie podčiarkuje žiacky index a záverečná slávnostná promócia za prítomnosti rodičov, na ktorej všetci zúčastnení dostanú od dekana fakulty diplom s potvrdením o úspešnom absolvovaní Automobilovej Junior Akadémie.

Záujemcovia sa do tohto letného tábora môžu prihlásiť od 27. marca. Všetky potrebné informácie, spolu s prihlasovacím formulárom, nájdu na webovej stránke www.ajakademia.sk.

Zväz automobilového priemyslu Slovenskej republiky (ZAP SR), ktorý je dobrovoľným združením právnických osôb, organizuje Automobilovú Junior Akadémiu (AJA) v spolupráci so Strojníckou fakultou v Bratislave, Materiálovotechnologickou fakultou v Trnave a spoločnosťami Volkswagen Slovakia a Groupe PSA Slovakia.

Viac k témam: Automobilová Junior Akadémia, Zväz automobilového priemyslu Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilky pustia školákov do svojho sveta, opäť chystajú letný tábor © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *