Home / SLOVENSKO / Útok na Srí Lanke je prejavom nenávisti proti celému ľudstvu, reaguje Kiska

Útok na Srí Lanke je prejavom nenávisti proti celému ľudstvu, reaguje Kiska

BRATISLAVA 21. apríla (WebNoviny.sk) – Nedeľňajší útok na Srí Lanke, počas najväčšieho kresťanského sviatku, je prejavom nenávisti nielen proti nevinným kresťanom, ale proti celému ľudstvu.

Vo svojej reakcii na útok na kostoly a hotely na Srí Lanke to uviedol prezident Andrej Kiska.

Násilie šialených teroristov

„Žiadne násilie šialených teroristov ospravedlňované náboženstvom nesmie zmeniť náš zápas o svet plný mieru a porozumenia. Nech sa udeje v ktorejkoľvek časti sveta,“ napísal Kiska na svojom facebookovom profile.

Ako dodal, na Srí Lanke bol dvakrát a stretol množstvo usmiatych a milých ľudí. „Jedna rodina ma dokonca pozvala k sebe a strávil som u nich na dedine zopár nocí,“ opísal svoju osobnú skúsenosť.

Mnoho mŕtvych a stovky zranených

Explózie v troch kostoloch a troch hoteloch na Srí Lanke si podľa štátnych novín vyžiadali 129 mŕtvych. Ako informuje Daily News, ďalších viac ako 500 ľudí hospitalizovali so zraneniami.

Podľa informácií, ktoré agentúre AP poskytol nemenovaný vysoký predstaviteľ, prišlo o život 138 ľudí.

Prvé správy hovorili o výbuchoch v kostole svätého Antona v Kolombe a kostole svätého Šebastiána v Negombe. Ďalší z kostolov sa údajne nachádza v meste Batticaloa. Minimálne z dvoch výbuchov podozrievajú samovražedných atentátnikov.

Viac k témam: explózia, útok na Srí Lanke, výbuch
Zdroj: Webnoviny.sk – Útok na Srí Lanke je prejavom nenávisti proti celému ľudstvu, reaguje Kiska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *