Home / SVET / Video: Američania si pripomenuli 20. výročie masakry na strednej škole v Columbine

Video: Američania si pripomenuli 20. výročie masakry na strednej škole v Columbine

LITTLETON 20. apríla (WebNoviny.sk) – Američania si v sobotu pripomínajú 20. výročie masakry na strednej škole v Columbine v americkom štáte Colorado. Spomienkové podujatia sa začali už vo štvrtok večer bohoslužbou a ukončí ich v sobotu ceremónia na pamiatku obetí v parku pri škole.

Komunita zároveň očakáva nové detaily k prípadu tínedžerky z Floridy, ktorá si krátko pred výročím siahla na život. Osemnásťročnú Sol Paisovú, ktorá bola podľa polície masakrou „posadnutá“, našli v stredu mŕtvu v horách neďaleko Denveru po 24-hodinovom pátraní.

Tínedžerka pricestovala do Colorada v pondelok v noci z Miami a kúpila si zbraň a muníciu. Nedávno z jej strany zaznamenali bližšie nešpecifikované vyhrážky.

Masakra na Columbine High School sa odohrala 20. apríla 1999. Dvaja študenti, 18-ročný Eric Harris a 17-ročný Dylan Klebold, vtedy zastrelili 12 spolužiakov a jedného učiteľa a zranili ďalších 24 ľudí. Po útoku obaja spáchali samovraždu. Motív ich činu dodnes nie je známy.

Viac k témam: streľba na strednej škole
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Američania si pripomenuli 20. výročie masakry na strednej škole v Columbine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *