Home / šport / MOTOR šport / Strachu zo šoférovania sa dokáže zbaviť každý

Strachu zo šoférovania sa dokáže zbaviť každý

V priebehu desaťročia sa zvýšil počet áut v slovenských mestách. Parkovacia politika v niektorých mestách je síce nelogická, ale ak sa situácia v nasledujúcich rokoch nezmení, ľudia už nebudú mať kde parkovať. Napriek tomu, že počet áut v mestách výrazne rastie, stále sa nájdu takí, ktorí sa boja sadnúť si za volant, a to aj napriek tomu, že vlastnia vodičský preukaz.

Ak k takýmto ľuďom patríte aj vy, máme pre vás pár skvelých tipov, ako sa zbaviť strachu zo šoférovania.

Skúste kondičné jazdy

Viaceré autoškoly na Slovensku ponúkajú možnosť dokúpiť si kondičné jazdy. Sú to jazdy, ktoré sú určené na zdokonalenie sa šoférskych schopností a majú pomôcť vodičom prekonať strach a naučiť sa to, čo im v autoškole robilo najväčšie problémy.

Pri kondičných jazdách budete opäť spolupracovať so skúseným inštruktorom autoškoly, ktorý s vami precvičí to, čo vám nejde a čo vám robí problémy.

Niekedy aj dve-tri kondičné jazdy pomôžu zdokonaliť sa a zároveň prekonať strach zo šoférovania.

Jazdite v menšej premávke

Ak sa bojíte toho, že nebudete vedieť správne zareagovať a nabúrate do niekoho, pomôcť si môžete tak, že skúsite jazdiť v menších premávkach. Na začiatok vám menšia premávka pomôže naučiť sa rozbiehanie, brzdenie a preraďovanie rýchlosti a keď už budete vedieť tieto základné a veľmi dôležité činnosti, potom môžete skúsiť aj jazdenie v hustejšej premávke.

Dôležité je naučiť sa jazdiť aj v kolónach. Na to vás ale nepripravia ani v dobrej autoškole. To sa naučíte časom, čiže jazdením.

Zavolajte si k sebe niekoho blízkeho

Ak vám vadí prítomnosť inštruktora autoškoly a kondičné jazdy sa vám príliš nepozdávajú, vezmite si so sebou niekoho blízkeho, kto jazdí a kto by vám mohol pomôcť zdokonaliť sa v jazdení. Prítomnosť blízkej osoby, ktorej dôverujete, vám pomôže prekonať strach, ktorý vás vo veľkej miere omedzuje. Daná osoba vám poradí, keď niečo nebudete vedieť.

Strachu zo šoférovania sa dokáže zbaviť každý. Nesmiete sa ale vyhovárať a musíte skúšať. Jedine tak sa naučíte dobre jazdiť.

INZERCIA. Zdroj foto: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficova vláda rokuje v Michalovciach s ukrajinskou, obnova vojnou zničenej krajiny je pre slovenské firmy obrovskou príležitosťou (video+foto)

Slovenská strana už informovala, že budú hovoriť o projektoch cezhraničnej spolupráce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *