Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Volkswagen Slovakia má pred sebou kľúčový rok, v novom pláne sa sústredí na tri piliere

Volkswagen Slovakia má pred sebou kľúčový rok, v novom pláne sa sústredí na tri piliere

BRATISLAVA 19. apríla (WebNoviny.sk) – Najväčší slovenský výrobca automobilov Volkswagen Slovakia (VW SK) má pred sebou kľúčový rok, počas ktorého sa rozhodne o jeho budúcnosti. Uviedli to na tlačovej konferencii predstavitelia vedenia spoločnosti.

Cieľom vedenia je uchádzať sa o ďalší model pre bratislavský závod, ktorý by dlhodobo zabezpečil pracovné miesta. Preto v stredu predstavilo Plán 2025, ktorý zahŕňa zvýšenie efektivity bratislavského závodu o 30 % do uvedeného roku.

Tri piliere

Plán 2025 je iniciatíva spájajúca všetky aktivity VW SK, ktoré pomáhajú zvýšiť atraktivitu a konkurencieschopnosť spoločnosti pri rozhodovaní o pridelení výroby nového produktu na koncernovej úrovni. Patria sem tri piliere, na ktoré sa bratislavská automobilka aktuálne sústreďuje.

„Jedným z kľúčových faktorov pri rozhodovaní o pridelení výroby je efektivita. Našou úlohou je sústrediť sa po fáze obrovských investícií a viacerých nábehov na sériovú výrobu s jasným zreteľom na cieľ značky, zvýšiť efektivitu podniku do roku 2025 o 30 %. VW SK si predsavzal naplniť ho z veľkej časti už v rokoch 2019 – 2020,“ uviedol predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo VW SK Oliver Grünberg.

Zlepšenie podnikateľského prostredia

Ďalším pilierom sú priemyselné vzťahy a spoluzodpovednosť sociálnych partnerov za budúcnosť spoločnosti. „Veríme, že spoločne dosiahneme takú dohodu, vďaka ktorej zostaneme aj naďalej dobrým a sociálnym zamestnávateľom a zároveň budeme stabilným a konkurencieschopným partnerom pre našich koncernových zákazníkov,“ dodal Grünberg.

K zvýšeniu atraktivity bratislavského závodu v koncerne by prispelo aj zlepšenie podnikateľského prostredia na Slovensku. „Volkswagen Slovakia víta každú aktivitu a opatrenie, ktoré zlepší podnikateľské prostredie na Slovensku, a tým podporí stabilitu pracovných miest,“ vysvetlil Grünberg.

Viac k témam: Volkswagen (VW), Volkswagen Slovakia
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagen Slovakia má pred sebou kľúčový rok, v novom pláne sa sústredí na tri piliere © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *