Home / KULTÚRA / Film a TV / Zomrela prvá interná televízna hlásateľka bratislavského štúdia Blažena Kočtúchová

Zomrela prvá interná televízna hlásateľka bratislavského štúdia Blažena Kočtúchová

BRATISLAVA 12. apríla (WebNoviny.sk) – Prvá interná televízna hlásateľka bratislavského štúdia Československej televízie Blažena Kočtúchová zomrela v piatok v popoludňajších hodinách vo veku nedožitých 86 rokov, ktoré by oslávila 1. mája. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Svojím kultivovaným prejavom si získala uznanie a rešpekt v celej krajine. Stala sa vzorom pre ďalšie generácie televíznych hlásateliek. Prácu a osobnosť Blaženy Kočtúchovej obdivovali nielen diváci, ale i televízni profesionáli. Aj preto ju dlhé roky označovali za prvú dámu televízie, kde pôsobila 33 rokov,“ napísala v tlačovej správe Rusnáková.

Ľudia ju najprv poznali vďaka jej hlasu. Do televízie sa dostala po tom, čo vymenila rozhlasovú prácu za tú pred kamerou. Z rozhlasu si priniesla kultivovaný prejav a výbornú slovenčinu. Získala napríklad ocenenie Zlatý krokodíl za prínos do televíznej tvorby a v roku 1968 sa dostala do hodnotenia pri udeľovaní cien v Barcelone za hlásateľský prínos. Bola súčasťou rôznych náučných a publicistických programov. Pod svoje krídla si okrem iných hlásateliek vzala aj Noru Beňačkovú.

Viac k témam: televízia, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrela prvá interná televízna hlásateľka bratislavského štúdia Blažena Kočtúchová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Oscar 2024: Najlepším filmom sa stal Oppenheimer, sošku získala aj Ukrajina a Cena prišiel nahý (foto)

Tohtoročné udeľovanie Oscarov ovládla epická historická životopisná dráma Oppenheimer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *