Home / EKONOMIKA / Odloženie brexitu znamená pre britský akciový trh a libru novú neistotu

Odloženie brexitu znamená pre britský akciový trh a libru novú neistotu

LONDÝN 11. apríla (WebNoviny.sk) – Britský akciový trh a libra na odloženie brexitu zareagovali opatrne. Akciový index FTSE 100 začal vo štvrtok obchodovanie poklesom o 0,25 % a v jednom okamihu strácal 0,5 percenta.

Tesne pred štrnástou popoludní bol stále o 0,4 % nižšie. Libra sa tiež veľmi nehýbala a zostávala voči doláru tesne pod úrovňou 1,31 USD/GBP. Nedostatok pohybu na akciovom a devízovom trhu naznačoval neistotu o budúcnosť brexitu, ale hlavne o vládu Theresy Mayovej, uviedol portál news.sky.com.

Nad akýmikoľvek ziskami prevážili obavy, že počas dlhého odloženia brexitu by Mayová mohla byť nahradená a jej výmena by mohla uviesť novú éru neistoty, dodáva portál.

Nie je to skvelé pre ekonomiku, ak sa pridá neistota na dôvažok k neistote,“ uviedol Kit Juckes, menový analytik Société Générale. Akcie leteckých firiem však zareagovali pozitívne a firma EasyJet a spoločnosti IAG vlastniaca British Airways stúpli zhodne o zhruba 3 %. „Odloženie brexitu poskytne ľuďom istotu pri rezervácii ich dovolenkových alebo obchodných ciest,“ uviedla Karen Deeová, generálna riaditeľka britského Združenia prevádzkovateľov letísk.

Viac k témam: Brexit, britská libra
Zdroj: Webnoviny.sk – Odloženie brexitu znamená pre britský akciový trh a libru novú neistotu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *