Home / šport / Futbal / Triumf Spartaka v Slovnaft Cupe je potešiteľný. Museli sme sa zlepšiť aj v bojovnosti, tvrdí Grendel

Triumf Spartaka v Slovnaft Cupe je potešiteľný. Museli sme sa zlepšiť aj v bojovnosti, tvrdí Grendel

TRNAVA 4. apríla (WebNoviny.sk) – Stredajší najtesnejší triumf Spartaka Trnava nad FK Senica 1:0 v prvom semifinálovom dueli slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2018/2019 zariadil presnou hlavičkou už v 2. minúte macedónsky futbalista Kire Markoski.

Museli sa zlepšiť v nasadení a bojovnosti

Úradujúci slovenský majster má lepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorá bude na Záhorí v utorok 16. apríla od 19.00 h.

„Po nevydarenom vystúpení v lige proti Zlatým Moravciam sme zvládli tento pohárový zápas. Škoda, že sme nevyhrali vyšším rozdielom. Príležitosti na to sme určite mali. Potešiteľné a dôležité je však to, že sme neinkasovali. Videli sme niekoľko ich zápasov. Potvrdili, že sú futbalové mužstvo. Majú brejkových hráčov, vedia byť nebezpeční. Museli sme si dávať pozor. Berieme aj výsledok 1:0. Stále sme však iba v polčase, tento rezultát treba ešte potvrdiť o dva týždne v Senici,“ skonštatoval po stretnutí trnavský tréner Michal Ščasný podľa profutbal.sk.

„Museli sme sa oproti duelu so Zlatými Moravcami zlepšiť v nasadení a bojovnosti, aby prišla kvalita a šance. Cieľom bolo neinkasovať a streliť gól, prvý krok sme spravili,“ poznamneal skúsený stredopoliar trnavského mužstva Erik Grendel.

Rozhodol detail

Vzhľadom na tabuľkové postavenie v ligovej súťaži boli futbalisti Trnavy favoritmi, na domácom Štadióne Antona Malatinského sa napokon museli uspokojiť len s tesným víťazstvom. Hráči Senice, ktorým patrí momentálne zostupová priečka v najvyššej súťaži, srdnato bojovali.

„Som hrdý na mužstvo, pretože chlapci zahrali dobre. Rýchly inkasovaný gól nebol o našej slabšej kvalite, ale o sústredení. Rozhodol detail. Je náročné reagovať, keď tak rýchlo prehrávate,“ vyjadril sa tréner FK Senica Ricardo José Moutinho Chéu, ako znie celé meno 37-ročného portugalského kouča.

Ambiciózny tréner neskladá zbrane, naopak je odhodlaný uspieť. „Hráči preukázali osobnosť, ale aj kvalitu, za ktorú si zaslúžia finále. Rozhodovať sa bude až v odvete. Ak bude druhý zápas vyzerať podobne, nepochybujem, že sa nám podarí postúpiť,“ zdôraznil Chéu.

Skôr šlo o individuálne chyby

Jediným Slovákom v zostave senického tímu v stredajšom dueli proti Spartaku bol Erik Otrísal, ktorý mal na rukáve kapitánsku pásku.

„Úvod sme nezvládli, inkasovali sme. Nečakali sme takýto začiatok, neustrážili sme si hráčov. Nepovedal by som však, že nás Trnava dostala pod tlak, skôr išlo o naše individuálne chyby,“ uviedol 22-ročný stopér a dodal: „Uhrali sme prijateľný výsledok. Máme to vo svojich rukách, doma môžeme zvíťaziť. Prvoradá je záchrana v lige, pohár je len bonusom. Nevzdávame sa, hrali sme dobre, musíme zlepšiť finálnu fázu a začať strieľať góly.“

Viac k témam: FC Spartak Trnava, FK Senica, Slovnaft cup
Zdroj: Webnoviny.sk – Triumf Spartaka v Slovnaft Cupe je potešiteľný. Museli sme sa zlepšiť aj v bojovnosti, tvrdí Grendel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *