Home / Bulvárne / BUTATÓTi si zvolili HLÚPYch POSLANCOV. Tak ako ďalej?

BUTATÓTi si zvolili HLÚPYch POSLANCOV. Tak ako ďalej?

Voľby ústavných sudcov naplno odhaľujú krízu slovenskej politiky. Poslanci včera (3.4.2019) zvolili šiestich kandidátov na Ústavný súd. Dohoda v koalícii podľa zákulísnych informácií pritom bola na ôsmich osobách, dvaja kandidáti neprešli a štyria prešli len vďaka tomu, že hlasy pridala aj opozícia.

Čo sa vlastne stalo? Expremiér Fico vysvetľuje nezvolenie dvoch kandidátov, na ktorých bola dohoda, mnohými neplatnými lístkami. Veľa poslancov podľa neho vyznačilo len tých kandidátov, za ktorých hlasovali. Poslanci však musia vyznačiť aj to, proti komu hlasujú, či sa prípadne zdržiavajú. „Na klube si preto dnes opäť prejdeme procedúru hlasovania,“ povedal Fico.

Loading…

„Viete, koľkokrát sa poslanci pomýlia, aj v medzinárodných hlasovaniach? Ten lístok je veľmi neprehľadný,“ vyhlásil Fico.

Takže si to zhrňme. Poslanci si sami schválili spôsob hlasovania a aj hlasovací lístok. Hlasovací lístoj je ale veľmi neprehľadný a preto sa poslanci mýlia, ako uviedol poslanec Fico. Zaujímavé 🙂

Čo z toho vyplýva? Máme hlúpych poslancov, ktorí nevedia ani ako hlasujú? Ak je to tak, tak potom kríza pri voľbe ústavných sudcov je smutným obrazom stavu slovenskej spoločnosti. Ako by povedal klasik „Butatóti si dobrovoľne zvolia hlúpych poslancov a potom sa na nich sťažujú akí sú hlúpi.“

Neviete náhodou teda, že kde je chýba? V Butatótoch alebo v slovenských poslancoch alebo?

Ján Blaško

Butatót (poslovenčený tvar) alebo buta tót (maďarský tvar) je pejoratívne označenie Slováka v maďarčine. Používalo sa hlavne v minulosti [1]. Doslova znamená hlúpy Slovák alebo sprostý Slovák.

O voľbe ústavných sudcov sme písali aj TU

Loading…

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *