Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Uber preberie startup z Blízkeho východu a zaplatí zaň miliardy dolárov

Uber preberie startup z Blízkeho východu a zaplatí zaň miliardy dolárov

DUBAJ 26. marca (WebNoviny.sk) – Americká spoločnosť Uber, ktorá podniká v oblasti prepravy osôb prostredníctvom mobilnej aplikácie, preberá svojho blízkovýchodného konkurenta Careem za 3,1 mld. USD. Ide o doteraz najväčšiu kúpu technologickej firmy v tomto regióne.

Ponechá si obchodnú značku

Uber vo vyhlásení, ktoré zverejnil v utorok, uviedol, že akvizíciu financuje konvertibilnými zmenkami v hodnote 1,7 mld. USD a hotovosťou v sume 1,4 mld. USD.

Na základe dohody o prevzatí si Careem ponechá svoju obchodnú značku ako stopercentná dcéra firmy Uber a viesť ju budú pôvodní zakladatelia.

Umožnili aj platbu kartou

Firma Careem sídliaca v Dubaji patrí k najúspešnejším blízkovýchodným startupom. Na Blízkom východe sa rýchlo stala populárnou, hlavne v Egypte a Pakistane, a to čiastočne aj preto, že zaviedla možnosť platieb nielen kartou, ale aj v hotovosti.

Generálny riaditeľ Uberu Dara Khosrowshahi uviedol, že akvizícia rozširuje silu jeho firmy po svete. „S osvedčenou schopnosťou vyvíjať inovatívne miestne riešenia firma Careem zohráva kľúčovú rolu vo formovaní budúcnosti mestskej mobility na Blízkom východe,“ konštatoval ďalej Khosrowshahi.

(1 EUR = 1,1325 USD)

Viac k témam: Careem, Uber
Zdroj: Webnoviny.sk – Uber preberie startup z Blízkeho východu a zaplatí zaň miliardy dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Amazon chce rozšíriť svoj vozový park v Európe o tisícky ďalších elektrických dodávok a nákladiakov

Spoločnosť chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *