Home / SLOVENSKO / Štátna tajomníčka Jankovská sa vráti do talára, súdna rada odobrila jej preloženie do Bratislavy

Štátna tajomníčka Jankovská sa vráti do talára, súdna rada odobrila jej preloženie do Bratislavy

BRATISLAVA 25. marca (WebNoviny.sk) – Štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti SR Monika Jankovská, ktorá je nominantkou strany Smer-SD, sa vráti do sudcovského talára.

Preloženie z Trenčína do Bratislavy

Jankovská z osobných dôvodov požiadala Súdnu radu SR o preloženie z Krajského súdu v Trenčíne, kde mala pozastavený výkon funkcie sudkyne, na Krajský súd v Bratislave.

Štátna tajomníčka podľa vlastných slov plánuje svoj postup koordinovať aj so šéfom rezortu spravodlivosti Gáborom Gálom (Most-Híd) a predsedom vlády SR Petrom Pellegrinim (Smer-SD).

Kandidovala na ústavnú sudkyňu

Jankovská tiež uviedla na pondelňajšom zasadnutí súdnej rady, že pri preložení sa bude riadiť všetkými zákonnými lehotami, pričom sa pri návrate vzdá všetkých politických postov. Jankovská mala pritom len nedávno záujem o najcennejší talár na Ústavnom súde SR.

Po prvotnom neúspešnom hlasovaní poslancov Národnej rady SR pri opakovanej voľbe nových ústavných sudcov už štátna tajomníčka opakovane nekandiduje. Súdna rada SR odobrila Jankovskej preloženie s účinnosťou k 1. aprílu tohto roka.

Viac o téme: Voľba ústavných sudcov

Viac k témam: Ministerstvo spravodlivosti SR, Súdna rada SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Štátna tajomníčka Jankovská sa vráti do talára, súdna rada odobrila jej preloženie do Bratislavy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *