Home / SLOVENSKO / Cestári opravia most v Žiari nad Hronom, rekonštrukcia prebehne v troch etapách

Cestári opravia most v Žiari nad Hronom, rekonštrukcia prebehne v troch etapách

BANSKÁ BYSTRICA 25. marca (WebNoviny.sk) – Most nad železničnou stanicou v Žiari nad Hronom je dlhodobo v zlom stave, pričom po ňom denne prechádzajú stovky vozidiel. Slovenská správa ciest (SSC) rozhodla o jeho oprave.

Podľa internetovej stránky mesta stavebné práce sa začnú ešte v tomto roku, pričom predpokladaný termín ukončenia je v roku 2020. Podľa rozpočtu stavby spracovaného v rámci projektovej dokumentácie za opravu SSC zaplatí 479 172 eur s DPH.

Projekt rieši aj organizáciu dopravy počas rekonštrukcie mosta, ktorá je rozdelená v rámci stavebných prác do troch etáp. „V prvej etape je navrhnuté uzavretie pravej časti mosta v smere na Prievidzu. Doprava bude vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu pomocou svetelnej signalizácie,“ približuje hovorkyňa spoločnosti SSC Lucia Karelová.

Ako ďalej dopĺňa, v druhej etape sa uzavrie ľavá časť mosta a doprava bude presmerovaná na pravú, už zrekonštruovanú časť mosta. „Doprava bude v tomto prípade vedená obojsmerne v dvoch jazdných pruhoch bez využitia svetelnej signalizácie. Obe tieto etapy pritom vyžadujú čiastočnú uzávierku cesty I/9,“ konkretizuje hovorkyňa s tým, že v poslednej, tretej etape, je charakter stavebných prác navrhnutý bez obmedzenia cestnej premávky na moste.

Viac k témam: Slovenská správa ciest
Zdroj: Webnoviny.sk – Cestári opravia most v Žiari nad Hronom, rekonštrukcia prebehne v troch etapách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *