Home / POLITIKA / Pán Lajčák „UVEDOMTE SA“, nie sme Cirkus Slovensko: 105 miliónov za nič?

Pán Lajčák „UVEDOMTE SA“, nie sme Cirkus Slovensko: 105 miliónov za nič?

Úlohou diplomata je všetko zaobaliť do krásnych slov, aby mu naleteli všetci ostatní . Ak sa tak stane, tak dotyčnému diplomatovi vravíme, že je šikovný. Z histórie máme veľa prípadov šikovnosti diplomacie. No, my na Slovensku máme životnú prax v klamaní. Ako som už písal, že sa po politicky a po diplomaticky povie : nehovorí pravdu, ale presnejší výraz je klame. Klame sa a to všade, na ulici, medzi kamarátmi, partnermi, v úradoch, v motivačných listoch, v práci, v školách (aj v vo výučbe, aj medzi žiakmi), v reklame, pri predaji, v politike (v koalícii i v opozícii) a diplomaciu nevynímam. Ešteže máme túto veľmi bohatú prax. A vďaka tejto praxi vieme vycítiť aj diplomatické klamstvo.

Veríte nasledujúcim slovám ministra v demisii Lajčáka?: „Zmluva posilňuje naše postavenie z hľadiska bezpečnosti aj kredibility“. Je to super diplomatická fráza, za ktorou sa skrýva všeličo.

Pred nedávnom sme odmietli Marrákeš. A urobili sme dobre. A to sa nás snažil minister Lajčák presvedčiť o výhodnosti dokumentu, na ktorom sám tvrdo pracoval. Ani sa mu nedivím, že podal demisiu, ktorá stále oficiálne platí, pretože demisiu nemožno vziať späť a náš prezident ho na žiadosť premiéra opätovne stále nevymenoval!

A tento ešte stále minister v demisii sa nás opätovne snaží presvedčiť o niečom, čo nikdy nebolo, nie je a ani nebude. A to o dare zadarmo!?!? Už Vám niekedy niekto niečo dal niečo zadarmo? Možno ste čosi zadarmo dostali, ale od rodiny. Od cudzieho a silnejšieho nikdy! Vždy tam bol aj dodatok. Naozaj si pán minister myslí, že mu ľudia, ktorí používajú rozum, uveria, že nám USA len tak pre nič za nič venujú 105 miliónov dolárov? Opakujem 105 miliónov dolárov za pekné oči ????

A to nebolo treba na objasnenie ani včerajšie vysvetlenie podpredsedu SNS Pašku, aby sa nám otvorili oči. V zmluve, ako to včera Paška prezentoval, je rozšírenie a predĺženie pristávacích dráh za iba 24 miliónov dolárov, aby mohli pristávať aj veľké zásobovacie lietadlá USA s vojenskou technikou. Prečo asi ? Chystáme sa na vojnu? No, možno áno, ak je ďalšou podmienkou zmluvy sklad zbraní na našom území. Určite aj rakiet. Zostáva však ešte ďalších vyše 80 miliónov. Bude za to nejaký miniskladík zbraní, alebo nejaká poriadna základňa zbraní aj s personálom v pohotovosti?

Zaujímavé, že opozícia sa veľmi netrhá, aby toto komentovala? Prečo asi? Jej peniaze, rovnako ako ministrovi Lajčákovi asi nesmrdia. Pripadá mi to, ako keby Lajčák pracoval nie ako koaličný , ale opozičný tieňový minister A opozícii je asi jedno, čo za tým bude. Kde sa „zašil“ pravdovravný Matovič? Dostal po hrebienku za vyhlásenie, že USA sú agresor?

Neverím ani americkému veľvyslancovi Sterlingovi, že tu nebudú žiadne vojská. To je čisto americká politika.

Naletel jej aj Gorbačov, keď mu Reagan sľúbil, že sa NATO nebude rozširovať na východ, ak rozpustí Varšavskú zmluvu. A bum – máme ho tu už 15 rokov. Naletel aj svet, že v Iraku sú zbrane hromadného i chemického ničenia. Doteraz ich nikto nenašiel, ale invázia a rozvrat krajiny sa stal. ISIS treba zničiť. Je to najväčší nepriateľ. A tak sa USA pro forma nezákonne borili v Sýrii s úhlavným nepriateľom. A povedzme si, že by to bolo doteraz, ak by Assad nepozval ruské vojská. Lebo nešlo o ISIS, ale o Sýriu. Spomeniem ešte 5 miliárd pre amerikanizáciu dnes už rozvrátenej Ukrajiny, ktorá má dnes už úbohú životnú úroveň a odišlo z nej 15 miliónov Ukrajincov. Prečo asi? A o rozvrat kvôli rope sa snaží aj vo Venezuele. Už 50 štátov pod vplyvom USA uznáva samozvaného prezidenta a nie zvoleného. A mohol by som pokračovať.

Prečo by sme teda mali veriť, že tu nebudú americké vojská? No jednoducho, ak premenujem Slovensko podľa vzoru Macedónska na Cirkus Východné Slovensko, tak potom tu môžeme mať v Tatranských štítoch aj armádu z Tibetu.

Dočasných Sovietskych vojsk sme sa zbavili po 21 rokoch a naozaj tu potrebujeme mať ďalších? A keďže ide o vojenskú teminológiu, tak použijem socialistickú vojenskú terminológiu zelených mozgov. Pán minister Lajčák, uvedomte sa!

Pavel Jacz

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *