Home / SVET / Podozrivého strelca z Christchurchu obvinili, polícia sa ospravedlnila za chybu v spise

Podozrivého strelca z Christchurchu obvinili, polícia sa ospravedlnila za chybu v spise

CHRISTCHURCH 21. marca (WebNoviny.sk) – Novozélandská polícia nedopatrením obvinila muža podozrivého z nedávneho útoku v mešitách z vraždy živej osoby.

Polícia voči 28-ročnému Austrálčanovi Brentonovi Tarrantovi vzniesla zatiaľ len jedno obvinenie z vraždy v prípade streľby, ktorá si v piatok v meste Christchurch vyžiadala celkovo 50 obetí.

Chyba v spise

Polícia však vo štvrtok oznámila, že v spise pripravenom k prvému predvedeniu podozrivého pred súd v sobotu spravila chybu.

Polícia sa dotyčnej osobe ospravedlnila a uviedla, že meno opraví. Dôvod svojho omylu neuviedla. Dodala tiež, že ďalšie obvinenia voči Tarrantovi budú nasledovať už čoskoro.

Identifikovali všetky obete

Pri piatkovom útoku vo dvoch mešitách v Christchurchi zomrelo 50 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Polícia potvrdila, že všetky obete sa medzičasom podarilo identifikovať. Pochovávať ich začali v stredu.

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová ohlásila vo štvrtok okamžitý zákaz predaja vojenských poloautomatických a automatických zbraní, ako boli tie, ktoré použil strelec pri útoku.

Viac k témam: Christchurch, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Podozrivého strelca z Christchurchu obvinili, polícia sa ospravedlnila za chybu v spise © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *