Home / SVET / Európska ľudová strana bude hlasovať o vylúčení Fideszu, zasadnutia sa zúčastní aj Orbán

Európska ľudová strana bude hlasovať o vylúčení Fideszu, zasadnutia sa zúčastní aj Orbán

BUDAPEŠŤ 19. marca (WebNoviny.sk) – Maďarský premiér Viktor Orbán cestuje do Bruselu, kde sa zúčastní na zasadnutí Európskej ľudovej strany (EPP), ktorá sa bude zaoberať vylúčením jeho strany Fidesz zo svojich radov alebo suspendovaním jej členstva.

Trinásť z 49 členov EPP vyzvalo po rokoch nezhôd na úplné vylúčenie Fideszu. Niektorí členovia si myslia, že Orbán sa už príliš odklonil od kresťansko-demokratických hodnôt, ktoré aliancia zastáva. Delegáti EPP sa zídu v Bruseli v stredu.

Šéf EPP Manfred Weber, ktorý by po voľbách mohol nahradiť Jeana-Claudea Junckera na poste predsedu Európskej komisie, vyzval Orbána, aby splnil niektoré podmienky, ak chce ostať v EPP, napríklad ukončil svoju kampaň zameranú proti Európskej únii.

Orbán opakovane vyhlásil, že by bol rád, keby Fidesz zostal naďalej členom EPP, ktorá je najväčšou politickou frakciou v Európskom parlamente. Zároveň však povedal, že EPP by sa mala reformovať, „aby v nej bol priestor pre protiimigračné sily, ako sme my„.

Viac k témam: Európska ľudová strana (EPP), Fidesz
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska ľudová strana bude hlasovať o vylúčení Fideszu, zasadnutia sa zúčastní aj Orbán © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *