Home / SVET / Aj mačka Brexit je nerozhodná. Keď chce ísť von, je rovnaká ako Briti

Aj mačka Brexit je nerozhodná. Keď chce ísť von, je rovnaká ako Briti

BRATISLAVA 19. marca (WebNoviny.sk) – Ministri a štátni tajomníci pre európske záležitosti v utorok na spoločnom rokovaní pripravujú zasadnutie Európskej rady. Summit sa uskutoční vo štvrtok a piatok. Očakáva sa, že britská premiérka Theresa Mayová na ňom požiada o predĺženie rokovaní o odchode Veľkej Británie z EÚ.

Francúzska ministerka Nathalie Loiseau v súvislosti s brexitom upozornila na fakt, že milióny ľudí čakajú v neistote. Podľa nej treba prísť s niečim novým, čo bude mať väčšinovú podporu.

Novinárom pri príchode pripomenula, že akékoľvek predĺženie musí byť odobrené jednomyseľne. „Vždy treba odpoveď na otázku, na čo to bude dobré,“ vysvetlila postoj krajiny k možnému predĺženiu rokovaní.

V hre je podľa nej aj tvrdý brexit, ktorý sa síce Francúzsku nebude páčiť, je naň však pripravené, domnieva sa Loiseau. Vystúpenie Loiseau novinári odľahčili aj otázkami o jej mačke. Tú pomenovala Brexit. Dôvodom je, že hlasno mňauká, keď chce ísť von, avšak keď jej otvorí dvere, ostane v nich zaseknutá.

Viac k témam: Brexit, Európska únia
Zdroj: Webnoviny.sk – Aj mačka Brexit je nerozhodná. Keď chce ísť von, je rovnaká ako Briti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *