Home / SLOVENSKO / Prokurátor žiada predĺžiť väzbu obvinenej Alene Zs. a ďalším trom v kauze vraždy Kuciaka

Prokurátor žiada predĺžiť väzbu obvinenej Alene Zs. a ďalším trom v kauze vraždy Kuciaka

BRATISLAVA 19. marca (WebNoviny.sk) – Prokurátor v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky navrhol predĺžiť väzbu pre štyroch pôvodných obvinených.

Počet obvinených sa rozrástol

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v utorok doručil na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici návrh na predĺženie väzby štyroch obvinených o maximálne povolenú hranicu t. j. o sedem mesiacov,“ potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Vyšetrovateľ ešte minulý rok obvinil z trestného činu úkladnej vraždy Tomáša Sz., Miroslava M., Zoltána A. a Alenu Zs. Nedávno medzi obvinených ako objednávateľ pribudol podnikateľ Marian K.

Vražda súvisí s jeho prácou

Investigatívneho novinára redakcie spravodajského portálu Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždili 21. februára 2018 v ich dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta.

Verejnosť sa o tom dozvedela v pondelok 26. februára po zverejnení vtedajším policajným prezidentom Tiborom Gašparom. Ten ešte v ten deň potvrdil, že vražda pravdepodobne súvisí s novinárskou prácou Kuciaka.

Viac k témam: Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor žiada predĺžiť väzbu obvinenej Alene Zs. a ďalším trom v kauze vraždy Kuciaka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori sa ohradili voči kritike bývalých zamestnancov ÚŠP, vydali spoločné vyhlásenie

Krajskí prokurátori považujú kritiku za absolútne nevhodnú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *