Home / šport / Hokej / Prvou hviezdou týždňa v NHL je brankár Greiss, zažiarili aj útočníci Perlini a McDavid

Prvou hviezdou týždňa v NHL je brankár Greiss, zažiarili aj útočníci Perlini a McDavid

NEW YORK 18. marca (WebNoviny.sk) – Prvou hviezdou týždňa v zámorskej hokejovej súťaži NHL sa stal brankár tímu New York Islanders Thomas Greiss.

Nemecký gólman čelil v štyroch zápasoch z uplynulých siedmich dní až 121 strelám z hokejok súperov, z ktorých úspešne kryl 116.

Greiss vychytal 13. shutout

Tridsaťtriročná opora medzi tromi žŕdkami si zároveň pripísala svoj trinásty kariérny shutout pri minulotýždňovej výhre „ostrovanov“ nad tímom Columbus Blue Jackets (2:0).

Greiss sa zároveň môže pochváliť bilanciou 92,8 % úspešných zákrokov v rámci aktuálnej sezóny, čo ho radí na tretie miesto medzi brankármi profiligy.

Zažiarili aj Perlini a McDavid

Druhou hviezdou týždňa sa stal krídelník Chicaga Blackhawks Brendan Perlini. V troch zápasoch nazbieral 22-ročný hráč „čiernych jastrabov“ 7 kanadských bodov za 5 gólov a dve asistencie. Aj vďaka jeho skvelej forme ťahá Chicago šnúru piatich víťazných stretnutí v neprerušenej sérii.

Tretie miesto medzi hviezdami týždňa pripadlo kanadskému mladíkovi v drese Edmontonu Oliers Connorovi McDavidovi. Dvadsaťdvaročný kanadský center nazbieral v štyroch dueloch „olejárov“ 9 kanadských bodov (3+6). Za celú sezónu má aktuálne na konte už 105 b. (36+69), čo ho radí na druhé miesto v priebežnej tabuľke produktivity. Informácie priniesol web nhl.com.

Viac k témam: Chicago Blackhawks, Edmonton Oilers, New York Islanders, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Prvou hviezdou týždňa v NHL je brankár Greiss, zažiarili aj útočníci Perlini a McDavid © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košice zvíťazili nad Spišiakmi a vyrovnali stav semifinálovej série, rozhodne siedmy zápas

Košičania v šiestom zápase predviedli veľkú psychickú odolnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *