Home / SLOVENSKO / Petra odsúdili na osem rokov za sex s maloletou príbuznou

Petra odsúdili na osem rokov za sex s maloletou príbuznou

BANSKÁ BYSTRICA 12. marca (WebNoviny.sk) – Trest osem rokov odňatia slobody nepodmienečne za zločin sexuálneho zneužívania potvrdil v utorok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 47-ročného Petra K. z Terchovej. Peter K. spáchal skutok voči maloletej dcére svojej sestry vo februári 2017. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Návštevy sestry v Dúbrave

Peter K., ktorý má trvalý pobyt v Terchovej, navštívil svoju sestru Ľudmilu v obci Dúbrava v okrese Veľký Krtíš asi po dvadsiatich rokoch. Mal so sebou aj svoju maloletú dcéru.

V inkriminovaný deň sestra s manželom boli na návšteve príbuzných. Peter K. využil ich neprítomnosť a s neterou v jej izbe súložil. V tom čase jeho dcéra Lenka a synovec Milan sa hrali na dvore.

Peter K. potom neteri povedal, aby tvrdila, že mala vypité a so strýkom mala sex dobrovoľne. Tiež od nej chcel, aby o tom nikomu nehovorila. O sexuálnom zneužití neter povedala svojej najlepšej priateľke a o prípade sa dozvedela aj triedna učiteľka. Keď sa celá vec prevalila, dievča tiež tvrdilo, že ho pri ceste do školy znásilnili štyria neznámi muži.

Osem rokov nepodmienečne

Na hlavnom pojednávaní v neprítomnosti obžalovaného a za účasti znalkýň dievčina povedala, ako to bolo. Znalkyne označili jej tvrdenie za vierohodné a vyhlásili, že si dievča o sexuálnom zneužití nevymýšľalo.

Po skutku sa dievča uzavrelo do seba a porezalo si na rukách žily. Obhajoba poukázala na rozporné výpovede poškodenej dievčiny a žiadala Peter K. oslobodiť. Ten totiž tvrdil, že je nevinný a v čase skutku bol už z dediny preč, ale nevedel to dokázať.

Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal Petra K. za vinného zo zločinu sexuálneho zneužívania dieťaťa ako chránenej osoby a uložil mu osem rokov odňatia slobody nepodmienečne. Peter K. sa odvolal s tým, že proti nemu nie sú okrem výpovede netere žiadne iné dôkazy.

Odvolací senát krajského súdu označil prvostupňový verdikt za správny a potvrdil ho. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu.

Viac k témam: sexuálne zneužívanie, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra odsúdili na osem rokov za sex s maloletou príbuznou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lyžovačka v Tatrách pokračuje. V Lomnickom sedle je viac ako meter snehu (foto)

Lyžiarom aj turistom budú k dispozícii lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso, v prevádzke bude aj visutá lanová dráha na Lomnický štít.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *