Home / Bulvárne / KLUS so SULÍKom perlili, škandalózna hra bola aj v Markíze

KLUS so SULÍKom perlili, škandalózna hra bola aj v Markíze

Z nedeľňajších debatných krúžkov na televíznych obrazovkách mal určite skoro každý postarané o trpkú chuť k obedu. Avšak dobrú náladu a aj chuť mal ten, kto tieto kecičky berie s humorom.

Náš poslanec Klus sa v Ta3 opäť predviedol, ako komický „amerikánsky“ agent s obrovskou nenávisťou proti Rusku. Dokonca ma zamrazila jedna jeho veta. Keby som bol ministrom zahraničných veci, tak by som….. Verím, že tento nie veľmi vzdelaný človek nikdy nebude ministrom zahraničných vecí. Verím aj to, že aj jeho bývalí a dnes už určite vytriezvení priaznivci mu v budúcich voľbách nedajú ani mandát, aby si sadol do poslaneckých lavíc. Prečo? Lebo podstatou jeho výrokov, ale najmä zmýšľania je čisto štvavé. Štvavé proti etniku Slovanov. Slovania vždy držali spolu a porážali spoločne všetkých agresorov. Jeho reči mi pripomínajú štekanie malého zlostného ratlíka, ktorý s vycerenými zúbkami svoju penu zo slín strieka po každom väčšom psovi. Nebudem spomínať konkrétnosti z relácie, pretože by som zapísal možno aj tri strany tým, čo dokázal vyplodiť proti Rusku zástupca časti Slovákov. Spomeniem aspoň jeho reakciu z minulého leta na cestu poslanca Marčeka na Krym, keď Marček povedal, že Krym bol vždy ruský. No nevzdelanec Klus to vďaka absencii znalostí dejepisu a zemepisu  poprel a sebavedome vyhlásil, že: „Krym nikdy nebol ruský!!!“ Ak by som bol jeho učiteľom dejepisu a zemepisu, riskoval by som prečin napadnutia verejného činiteľa a verejne pred kamerami by som mu za to fľasol jednu facku a poslal ho doučiť oba predmety.

Ešte k úvodu relácie k rozhovoru s predsedom SNS Dankom. Myslel som si, že sa moderátor Dolinský zmravnil a neskákal do reči. No po výmene stoličiek v štúdiu sa naplno prejavila jeho neobjektívnosť prerušovaním poslanca Blahu (mimochodom politickému antagonistovi Klusa) a samozrejme aj smerovaním otázok, ktoré dávali jasne najavo, ako moderátor Dolinský stráni opozícii proti SMERu. A pritom jeho politický názor nikoho z divákov nezaujíma! Moderátor má byť rovnako nestranný a rovnako opozičný ku všetkým stranám, nie iba okato proti jednej.

Zaperlil nám aj predseda SaS Sulík v debate s Dankom v STV o výške daní. Bavili sa o návrhu zníženia daní z úst predsedu SNS. V jednej odpovedi presne charakterizoval líniu SaS o pripravovaných reformách. Na otázku moderátora, aký by bol krok Bé, čo znamenalo, kde by pri znižovaní daní dokázal nahradiť výpadok peňazí. Odpoveď Sulíka ( je dlhodobo za zníženie daní, čo opäť potvrdil)? Ja som v opozícii, mňa toto – teda krok Bé vôbec nezaujíma. Nuž, ak by sme si prečítali ním oslavovanú agendu 2020, ktorú už stačili aj inovovať, tak by sme boli asi veľmi prekvapení, ako ho nezaujímajú ľudia – iba veľké súkromné firmy. Človek a jeho problémy sú pre Sulíka irelevantné.

No a nedeľňajšie popoludnie zaklincovala relácia v Markíze so štyrmi najviac preferovanými kandidátmi na prezidenta. Zameranie relácie ma viac ako trochu prekvapilo. Dozvedel som sa iba minimum o plánoch, ako chcú kandidáti pôsobiť vo funkcii. A keďže sa moderátor Kovačič rád hrabe v škandáloch, tak aj celá relácia bola len o odhaľovaní škandálov z minulosti a nie o tom, čo ľudia chceli vedieť – ako bude budúci prezident spravovať najvyšší ústavný post republiky. Hašteril sa Kovačič, ale najmä Harabin, výdatne mu sekundoval Šefčovič a Čaputová odrážala smeče. Nemôžem si pomôcť a konštatujem to veľmi nerád. Mnohí ma možno obvinia z extrémizmu a z fašizmu, ale víťazom tejto debaty sa stal nehašterivý Kotleba. A to je práve to, čo väčšina národa nechce. A televízia Markíza a najmä Kovačič si asi neuvedomili, akú medvediu službu smerovaním relácie urobil strane L-SNS. Ani sa nečudujem a dokonca som to už predpovedal pred rokom, že pri takomto správaní sa všetkých ostatných strán v politike, sa v prieskumoch dokáže prebojovať na druhé miesto za vedúci SMER. Nebudem sa čudovať, ak strane L-SNS aj vďaka tejto relácii stúpnu preferencie na 15%.

Pavel Jacz

P.S. A bonbónik na záver. Vo včerajšej prvej večernej konfrontácii kandidátov na prezidenta v STV som sa dozvedel od kandidáta Zuzulu novinu, že máme v parlamente 300 poslancov a nadpolovičná väčšina je 151. Áno bol to brpt, ale prečo ho ani jeden z moderátorov neopravil a nechali to bez povšimnutia?  Skúste sa na ulici ľudí opýtať, koľko máme v parlamente poslancov? A verejnoprávna televízia aj vychováva a v tomto prípade totálne absentovala!

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ŠOKujúce dôkazy. Ako MATOVIČovci priznili právny štát SLOVENSKO?

140 prípadov nezákonných a úmyselných konaní. Publikácia Úradu vlády SR o týchto činoch má 141 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *