Home / KULTÚRA / Film a TV / Zomrel Jiří Pomeje, český filmový producent a herec

Zomrel Jiří Pomeje, český filmový producent a herec

BRATISLAVA 26. februára (WebNoviny.sk) – Vo veku 54 rokov zomrel český filmový producent a herec Jiří Pomeje. Informuje o tom portál Expres.cz, ktorému to potvrdil hercov kamarát Pavel Pásek. Rodák z Českých Budejovíc podľahol rakovine.

Pomejemu diagnostikovali rakovinu v apríli 2017, keď mu počas operácie polypu na hlasivkách objavili zhubný nádor. Operácii hrtana sa snažil pôvodne vyhnúť a rakovinu sa pokúsil poraziť hladovkou.

Nejedol 42 dní, napokon sa však objavili ďalšie komplikácie a začiatkom minulého roka mu odobrali hrtan aj hlasivky. Neskôr mu počas kontroly bedier zistili, že rakovina zasiahla aj kosti. Posledné týždne svojho života strávil v špecializovanej nemocnici Na Pleši.

Jiří Pomeje

…sa ako producent podieľal na filmoch Z pekla šťastie (1999), Z pekla šťastie 2 (2001) alebo trilógii Kameňák z rokov 2003 až 2005 režiséra Zdeňka Trošku. Okrem toho produkoval aj romantickú drámu Andělská tvář (2001), v ktorej si tiež zahral.

Ako herec sa predstavil napríklad aj v snímkach Muka obraznosti (1989), Tichá bolest (1990), Playgirls (1995) alebo Playgirls II (1995). V minulosti bol ženatý s herečkou Michaelou Kuklovou či zosnulou speváčkou Ivetou Bartošovou. S treťou manželkou Andreou má dcéru Annu.

Informácie pochádzajú z webstránky www.expres.cz a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel Jiří Pomeje, český filmový producent a herec © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Oscar 2024: Najlepším filmom sa stal Oppenheimer, sošku získala aj Ukrajina a Cena prišiel nahý (foto)

Tohtoročné udeľovanie Oscarov ovládla epická historická životopisná dráma Oppenheimer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *