Home / šport / Hokej / Video: V NHL sa domácim tímom nedarilo, Jarošova Ottawa nestrelila ani gól

Video: V NHL sa domácim tímom nedarilo, Jarošova Ottawa nestrelila ani gól

NEW YORK 23. februára (WebNoviny.sk) – Z piatich piatkových duelov zámorskej hokejovej NHL sa v domácom prostredí darilo iba Calgary, Flames si tesným triumfom 2:1 nad Anaheim upevnili pozíciu lídra tabuľky Západnej konferencie.

Pre „plamene“ to bol už štvrtý triumf za sebou, necelé štyri minúty pred koncom ho zariadil Andrew Mangiapane. „Až do konca sme sa snažili hrať jednoducho a vyplatilo sa,“ poznamenal autor víťazného zásahu.

Jaroš s dvoma mínusovými bodmi

Ottawa aj so slovenským obrancom Christiánom Jarošom prehrala pred vlastnými fanúšikmi s Columbusom 0:3. Mladý bek odohral 14:25 min a pripísal si dve trestné minúty.

Pred duelom obaja súperi pristúpili k výmene, keď Blue Jackets získali Matta Duchena a Senatros dvoch mladíkov. Duchene nastúpil už v novom tíme a duel si užil. „Bol to pekný koniec môjho pôsobenia v Ottawe. Prvý zápas v novom tíme mi uľahčilo, že túto halu dobre poznám,“ povedal Duchene pre NHL.com.

Kane natiahol sériu

Chicago doma podľahlo Coloradu 3:5 napriek tomu, že Patrick Kane za Blackhawks zaznamenal už 39. presný zásah v tejto sezóne a sériu stretnutí s aspoň jedným kanadským bodom natiahol už na 20 duelov. Ide o najdlhšiu aktívnu sériu v profilige, počas ktorej si pripísal 17 presných zásahov a 26 gólových prihrávok. Navyše, v tomto súboji si P. Kane pripísal 13 striel na bránku, čo je jeho kariérne maximum v jednom zápase NHL. „Na konci zápasu som mal nejaké šance, ale body nám to neprinieslo,“ povedal Patrick Kane pre NHL.com

Detroit pred vlastnými fanúšikmi nestačil na Minnesotu a prehral s ňou 2:3, Vegas Golden Knights nestačili na Winnipeg (3:6).

Sumáre NHL

piatok

Ottawa – Columbus 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly: 15. J. Anderson (Dubois, Duclair), 47. Atkinson (Dubinsky, S. Jones), 58. Bjorkstrand (Werenski, Duclair)
Christián Jaroš (Ottawa) odohral 14:25 min, 0+0, 2 trestné minúty, 2 zblokované strely

Chicago – Colorado 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Góly: 31. D. Strome (E. Gustafsson, Keith), 40. P. Kane (J. Toews), 50. DeBrincat (E. Gustafsson, J. Toews) – 17. Söderberg (Kerfoot, Andrighetto), 39. Compher (Rantanen, Landeskog), 44. Landeskog (Compher), 55. Compher (Nemeth), 60. Söderberg (Calvert, Nemeth)

Detroit – Minnesota 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Góly: 22. Bertuzzi (Hronek, D. Larkin), 44. Mantha (Hronek, D. Larkin) – 17. Kunin (J. Eriksson Ek, Donato), 19. Greenway (Zucker), 31. E. Staal (Parise, Kunin)

Calgary – Anaheim 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly: 22. Brodie (Prout, Backlund), 57. Mangiapane (Brodie) – 27. D. Grant (Rowney)

Vegas – Winnipeg 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)
Góly: 16. Bellemare (Nosek, Reaves), 29. Theodore (Tuch, Stastny), 41. Marchessault (W. Karlsson, R. Smith) – 1. Ehlers (Little, Connor), 2. Connor (Little, Niku), 40. Laine (Wheeler, Trouba), 40. Lowry (Chiarot), 47. Laine (Wheeler, Trouba), 59. Copp (Trouba, Lowry)

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: V NHL sa domácim tímom nedarilo, Jarošova Ottawa nestrelila ani gól © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *