Home / EKONOMIKA / Európska únia je pripravená na odvetné opatrenia, ak Spojené štáty uplatnia clá na autá

Európska únia je pripravená na odvetné opatrenia, ak Spojené štáty uplatnia clá na autá

BUKUREŠŤ 22. februára (WebNoviny.sk) – Zo strany členských štátov Európskej únie existuje „plná podpora“ pre to, aby blok prijal odvetné opatrenia, ak americký prezident Donald Trump uvalí clá na autá a automobilové dielce.

Povedala to v piatok eurokomisárka pre obchod Cecilia Malmströmová. Uviedla, že ministri obchodu krajín EÚ na neformálnom stretnutí v Bukurešti diskutovali o obchodných vzťahoch bloku s Washingtonom.

Podľa eurokomisárky sa prejavilo znepokojenie z „určitých aspektov obchodnej politiky, ktorú presadzuje terajšia administratíva USA“.

Americký prezident uviedol, že USA uvažujú o uvalení ciel na dovoz áut z Európy. Naznačil pritom, že konečné rozhodnutie bude závisieť o toho, či obe strany v najbližších mesiacoch dosiahnu obchodnú dohodu.

Malmströmová v tento súvislosti povedala, že EÚ pripravuje odvetné opatrenia, ak by USA clá uplatnili. „Existuje pre to plná podpora,“ konštatovala.

Viac k témam: automobil, automobilový priemysel, clá USA, clo, Európska únia
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska únia je pripravená na odvetné opatrenia, ak Spojené štáty uplatnia clá na autá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európski investori na Slovensku vnímajú útlm ekonomickej situácie, neočakávajú pritom žiadne zlepšenie

Hodnotenie slovenskej ekonomiky je po hospodársky ťažkom roku 2023 opatrnejšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *