Home / SLOVENSKO / Trnavský kraj zavádza nový spôsob podávania žiadostí o granty, Viskupič vysvetlil dôvod

Trnavský kraj zavádza nový spôsob podávania žiadostí o granty, Viskupič vysvetlil dôvod

TRNAVA 22. februára (WebNoviny.sk) – Žiadosti o dotácie z grantových programov Trnavského samosprávneho kraja možno podávať už len elektronicky. Trnavský kraj je prvým na Slovensku, ktorý pristúpil výlučne k tejto forme podávania žiadostí. Na tento rok má pre žiadateľov pripravených 750-tisíc eur, čo je o 200-tisíc eur viac ako vlani.

Chceme byť modernou župou, ktorá uľahčuje život žiadateľom, preto sme pristúpili k elektronickému podávaniu žiadostí o dotácie. To znamená, že žiadateľ už nebude potrebovať na svoju žiadosť ani jeden hárok papiera. Zjednodušuje to život žiadateľom, je to transparentné a zároveň priaznivé k životnému prostrediu,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Poslanci Trnavského samosprávneho kraja na februárovom zasadnutí schválili grantové výzvy pre obce, občianske združenia a ďalšie oprávnené subjekty. Podporné programy sú zamerané najmä na oblasť kultúry, športu, sociálnych vecí a zdravotníctva.

Elektronické podávanie žiadostí pripravil Trnavský kraj v spolupráci s občianskym združením WellGiving. S týmto združením spolupracuje župa aj pri elektronickom podávaní projektov v prípade participatívneho rozpočtu.

Viac k témam: grant, TTSK Trnavský samosprávny kraj, žiadosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnavský kraj zavádza nový spôsob podávania žiadostí o granty, Viskupič vysvetlil dôvod © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smolenický zámok pozýva na ochutnávku exkluzívnej zámockej medoviny

Smolenický zámok pripravuje pre svojich návštevníkov ochutnávku limitovanej Zámockej medoviny, ktorú vyrobilo medovinárstvo Včelovina.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *