Home / SVET / Ozbrojenci na severe Mozambiku prepadli konvoj americkej ropnej spoločnosti

Ozbrojenci na severe Mozambiku prepadli konvoj americkej ropnej spoločnosti

BRATISLAVA 22. februára (WebNoviny.sk) – Na severe Mozambiku napadli ozbrojenci konvoj vozidiel americkej ropnej a plynárenskej spoločnosti Anadarko Petroleum. Incident sa stal v provincii Cabo Delgado. Na autá zaútočil viac ako tucet neidentifikovaných ozbrojencov. Najmenej štyria ľudia z firmy utrpeli zranenia.
V oblasti pôsobí islamská militantná skupina, ktorá je tam známa ako aš-Šabáb, s rovnomennou džihádistickou organizáciou v Somálsku však nemá žiadne známe spojenie. Od roku 2017 uskutočnila viacero útokov na odľahlé dediny.

Ak by za útokom na konvoj stála táto skupina, predstavovalo by to podľa korešpondentov britskej BBC značnú zmenu v ich taktike a hrozbu pre začínajúci mozambický plynárenský priemysel.
Predpokladá sa, že Anadarko Petroleum investuje v krajine viac ako 20 miliárd dolárov (v prepočte 17,6 miliardy eur) do plynárenského projektu neďaleko hranice s Tanzániou.

Viac k témam: ozbrojený útok, ropa
Zdroj: Webnoviny.sk – Ozbrojenci na severe Mozambiku prepadli konvoj americkej ropnej spoločnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *