Home / SVET / Na budovy v Amsterdame nastriekali svastiky, vandalmi boli zrejme futbaloví fanúšikovia

Na budovy v Amsterdame nastriekali svastiky, vandalmi boli zrejme futbaloví fanúšikovia

AMSTERDAM 22. februára (WebNoviny.sk) – Vandali nasprejovali na budovy v Amsterdame svastiky a antisemitské texty. Okrem budov poškodili napríklad aj sochu pripomínajúcu štrajk z roku 1941, ktorý bol protestom proti perzekúcii židov nacistickými okupantmi mesta počas druhej svetovej vojny.

Predpokladá sa, že neúctivé grafity nastriekali futbaloví chuligáni z Haagu. Grafity našli v meste v piatok, pred nedeľňajším zápasom futbalových klubov Ajax a ADO Den Haag.

Fanúšikovia Ajaxu, ktorý často označujú ako klub s historickými väzbami na amsterdamskú židovskú komunitu, majú zákaz zúčastniť sa na zápase, ktorý sa bude konať v Haagu.

Spomínaný pamätník vandali poškodili zelenou a žltou farbou – farbami klubu ADO Den Haag. Riaditeľ klubu Mattijs Manders vandalizmus odsúdil a označil ho za „neúctivý a smutný„.

Viac k témam: vandalizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Na budovy v Amsterdame nastriekali svastiky, vandalmi boli zrejme futbaloví fanúšikovia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *