Home / SLOVENSKO / Kresák sa už o post ústavného sudcu uchádzať nebude, aj keď mu kandidatúru ponúkali

Kresák sa už o post ústavného sudcu uchádzať nebude, aj keď mu kandidatúru ponúkali

BRATISLAVA 22. februára (WebNoviny.sk) – Koaličný poslanec Národnej rady SR Peter Kresák (Most-Híd) sa už nebude uchádzať o post ústavného sudcu. Poslanec to potvrdil pre webový portál televízie JOJ noviny.sk, a to napriek tomu, že mu kandidatúru ponúkali.

Kandidáta na post ústavného sudcu ešte pred februárovou voľbou obvinil zo spolupráce s ŠtB opozičný poslanec Igor Matovič (líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti -OĽaNO), ktorý si vyžiadal spis z ÚPN. V ňom je okrem iného podľa Matoviča uvedené, že značná časť spisu bola ešte v decembri 1989 skartovaná.

Matovič tvrdí, že súčasťou spisu boli aj výdavky vtedajšieho agenta Kresáka, ktoré boli vynaložené na stretnutia s informátormi.

Časť z nich je vedená v dolároch, čo podľa Matoviča dokazuje, že Kresák spolupracoval vedome aj v Spojených štátoch amerických, kde v osemdesiatych rokoch minulého storočia študoval. Kresák obvinenia odmietol s tým, že vedome s ŠtB nespolupracoval.

Viac o téme: Voľba ústavných sudcov

Viac k témam: Národná rada SR, Ústavný súd SR, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk – Kresák sa už o post ústavného sudcu uchádzať nebude, aj keď mu kandidatúru ponúkali © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smolenický zámok pozýva na ochutnávku exkluzívnej zámockej medoviny

Smolenický zámok pripravuje pre svojich návštevníkov ochutnávku limitovanej Zámockej medoviny, ktorú vyrobilo medovinárstvo Včelovina.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *