Home / SLOVENSKO / Evanjelická cirkev myslí v modlitbách na pozostalých zavraždenej dvojice Jána a Martiny

Evanjelická cirkev myslí v modlitbách na pozostalých zavraždenej dvojice Jána a Martiny

BRATISLAVA 21. februára (WebNoviny.sk) – Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku so zármutkom vo štvrtok spomína na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú.

Želajú si slušné Slovensko

„Myslíme v modlitbách na pozostalé rodiny a myslíme v modlitbách na celú našu krajinu. Veríme, že násilná smrť mladých ľudí bude objasnená a vinník potrestaný,“ uvádza sa vo vyhlásení evanjelikov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Zhromaždenia Za slušné Slovensko – Nezabudneme! (prvé výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej)

Evanjelická cirkev a.v. na Slovensku podľa vyhlásenia citlivo vníma spoločenskú atmosféru a úprimne si želá slušné Slovensko, ktoré bude spravované spravodlivo, čestne, humánne.

Dôstojný a bezpečný život v krajine

„Chceme žiť v krajine, kde právo platí pre všetkých a kde predstavitelia štátu zodpovedne vykonávajú svoj mandát. Občania Slovenska si po takmer 30 rokoch od Nežnej revolúcie zaslúžia dôstojný a bezpečný život v krajine, ktorá je ich domovom,“ dodali evanjelici.

K smrti novinára sa vyjadril tiež predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák. „Pred rokom bola brutálnym spôsobom umlčaná a potretá sloboda slova. Zavraždený novinár Ján Kuciak sa venoval investigatíve, odpovede hľadal aj u kontrolných orgánov,“ povedal s tým, že ÚVO ostane otvorený komunikácii s novinármi, ktorí rovnako sledujú verejný záujem.

Uplynul už rok

Vo štvrtok 21. februára uplynul rok od vraždy novinára redakcie Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Verejnosť sa o vražde dozvedela v pondelok ráno 26. februára 2018.

Ešte v ten deň vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar potvrdil, že Kuciakova vražda pravdepodobne súvisí s jeho novinárskou prácou. Momentálne sú v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej štyria obvinení, konkrétne Tomáš Sz. a Miroslav M. ako vykonávatelia, Zoltán A. ako sprostredkovateľ a Alena Zs. ako objednávateľka.

Viac k témam: Evanjelická cirkev, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Evanjelická cirkev myslí v modlitbách na pozostalých zavraždenej dvojice Jána a Martiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *