Home / šport / Cyklistika / Prestížne preteky Tour de France prvýkrát v histórii zavítajú do Dánska

Prestížne preteky Tour de France prvýkrát v histórii zavítajú do Dánska

KODAŇ 21. februára (WebNoviny.sk) – Prestížne cyklistické preteky Tour de France budú mať v roku 2021 podľa správ vo francúzskej i dánskej tlači štart v Kodani. Dánsko bude hostiť TdF premiérovo.

Jedno z troch podujatí Grand Tours odštartuje v tejto krajine druhýkrát (predtým sa úvodné kilometre Giro d´Italia 2012 išli v Herningu, pozn.).

Najsevernejší štart v histórii

Zároveň sa TdF začne najsevernejšie v doterajšej histórii. Kodaň má skúsenosti s organizovaním vrcholných cyklistických pretekov, keďže v roku 2011 sa tam uskutočnil svetový šampionát.

„V roku 2021 to bude po prvý raz Kodaň. Najväčšie cyklistické preteky na svete sa predstavia v najväčšom svetovom bicyklovom meste,“ údajne vyhlásil riaditeľ pretekov Christian Prudhomme.

Trojdňový Grand Depart

Dánsky web dr.dk informoval, že disponuje nahrávkou, na ktorej Prudhomme potvrdil správu o kodanskom dejisku Grand Depart v roku 2021. Francúzske médium Europe 1 uviedlo, že trojdňový Grand Depart sa začne 13-kilometrovou individuálnou časovkou.

„Rovinatá a ultra rýchla pred najkrajšími miestnymi monumentmi,“ povedal Prudhomme pre Europe 1. Po časovke bude nasledovať 190 km dlhá etapa z Roskilde do Nyborgu a potom sa na dánskom území ešte bude jazdiť z Velje do Sönderborgu (170 km). Vzápätí príde na rad voľný deň.

Viac k témam: Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk – Prestížne preteky Tour de France prvýkrát v histórii zavítajú do Dánska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *