Home / SVET / Irán aj napriek tlaku arabských krajín a USA chystá vojenské cvičenia, otestuje aj odpaly rakiet

Irán aj napriek tlaku arabských krajín a USA chystá vojenské cvičenia, otestuje aj odpaly rakiet

TEHERÁN 21. februára (WebNoviny.sk) – Iránske námorné sily oznámili, že aj tento rok uskutočnia v strategickom Hormuzskom prielive pravidelné vojenské cvičenia. Stane sa tak napriek zvyšujúcemu sa tlaku na krajinu zo strany arabských susedov i znovuzavedeniu amerických ekonomických sankcií.

Iránsky admirál Hosejn Chanzadí pre štátnu televíziu vo štvrtok povedal, že trojdňové manévre sa začnú v piatok a budú siahať až po Ománsky záliv a okraj Indického oceánu.

Zúčastnia sa na nich ponorky, vojenské lode, vrtuľníky aj hliadkovacie lietadlá. Cvičenia budú zahŕňať aj odpaly rakiet z plavidiel, dodal admirál.

Pravidelné cvičenia sú zamerané na overenie schopností Iránu zabezpečiť si svoje teritoriálne vody a ropné tranzitné trasy. Hormuzský prieliv je kľúčovou vodnou cestou, cez ktorú prechádza tretina všetkých ropných exportov prevážaných po mori.

Viac k témam: vojenské cvičenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Irán aj napriek tlaku arabských krajín a USA chystá vojenské cvičenia, otestuje aj odpaly rakiet © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, Šimečka podľa Fica otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *