Home / šport / Futbal / Video: Manchester City otočil zápas so Shalke, v Lige majstrov triumfovalo aj Atlético

Video: Manchester City otočil zápas so Shalke, v Lige majstrov triumfovalo aj Atlético

BRATISLAVA 20. februára (WebNoviny.sk) – Po stredajších prvých dueloch osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2018/19 majú bližšie k postupu do ďalšej fázy súťaže anglický Manchester City a španielske Atlético Madrid.

Úradujúci šampión Premier League zdolal nemecké Schalke 04 na jeho ihrisku 3:2, keď v závere stretnutia otočil nepriaznivé skóre.

Los Colchoneros“ naopak uspeli v domácom prostredí a nad talianskym Juventusom Turín triumfovali 2:0. Odvtedy v Manchestri resp. v Turíne sú na programe v utorok 12. marca.

O víťazstve rozhodli posledné sekundy

Manchester City v úvode duelu so Schalke 04 potvrdzoval papierové predpoklady a v 18. min sa ujal vedenia. David Silva vystihol chybnú rozohrávku domáceho tímu, poslal loptu pred odkrytú sieť Sergiovi Agüerovi a ten zblízka nezaváhal. Záver prvého polčasu však patril futbalistom z Gelsenkirchenu.

O vyrovnanie sa postaral v 38. min Nabil Bentaleb, ktorý premenil pokutový kop po tom, čo sa Nicolás Otamendi dotkol lopty rukou v šestnástke. Bentaleb uspel aj o sedem minút neskôr. Po faule Fernandinha nariadil hlavný rozhodca Carlos del Cerro Grande ďalšiu penaltu a alžírsky reprezentant opäť namieril presne.

Po zmene strán prišli hostia o vylúčeného Otamendiho, ktorý v 68. min predčasne odišiel do šatne po druhej žltej karte. Napriek tomu sa im v závere podaril výsledkový obrat.

Striedajúci Leroy Sané najskôr vyrovnal z priameho kopu gólom proti svojmu bývalému zamestnávateľovi a o víťazstve zverencov trénera Guardiolu rozhodol v posledných sekundách riadneho hracieho času Raheem Sterling.

Presný zásah rozhodca neuznal

V prvom polčase súboja medzi Atléticom Madrid a Juventusom Turín mali o niečo viac z hry hostia z Apeninského polostrova, na strelenie gólu to však nevyužili. Najväčšiu príležitosť na skórovanie mal už v 9. min Cristiano Ronaldo. Portugalčanov dobre mierený pokus z priameho kopu však vytesnil Jan Oblak nad hornú žrď svojej bránky.

Druhá polovica stretnutia už priniesla väčší vzruch aj v pokutovom území Juventusu. V 51. min sa Diego Costa rútil na Wojciecha Szczesného, dokázal sa zbaviť Giorgia Chielliniho, no netrafil priestor bránky Juventusu. O 20 minút neskôr sa Atléticu podarilo brankára hostí prekonať.

Presný zásah Álvara Moratu však hlavný rozhodca Felix Zwayer po preskúmaní systémom VAR napokon pre faul domáceho útočníka neuznal. V 78. min vyšla Madridčanom štandardná situácia, keď sa v pokutovom území najlepšie zorientoval obranca José María Giménez a otvoril skóre stretnutia.

O päť minút neskôr sa k ďalšej odrazenej lopte po štandardnej situácii dostal aj druhý stopér Atlética Diego Godín a uzavrel skóre stretnutia na konečných 2:0.

Liga majstrov 2018/2019

odvety sú na programe 12. marca

Schalke 04 (Nem.) – Manchester City (Ang.) 2:3 (2:1)
Góly: 38. a 45. Bentaleb (oba z pok. kopov) – 18. Agüero, 85. L. Sané, 90. Sterling, ČK: 68. Otamendi (Man. City) po druhej žltej karte, rozhodoval: Carlos del Cerro Grande (Šp.)

Zostavy:
Schalke: Fährmann – Caligiuri, Bruma, S. Sané, Nastasič, Oczipka – Serdar, N. Bentaleb, McKennie (77. Skrzybski) – Uth (88. Harit), Mendyl (65. Burgstaller)
Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Otamendi, Laporte – De Bruyne (87. Zinčenko), Gündogan, David Silva (70. Kompany) – Sterling, Agüero (78. L. Sané), Bernardo Silva

Atlético Madrid (Špa.) – Juventus Turín (Tal.) 2:0 (0:0) 
Góly: 78. Giménez, 83. Godín, rozhodoval: Felix Zwayer (Nem.)

Zostavy:
Atlético: Oblak – Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís – Thomas Partey (61. Lemar), Rodri – Koke (67. Correa), Saúl ?íguez – Griezmann, Diego Costa (58. Morata)
Juventus: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Bentancur, Pjanič (72. Can), Matuidi (84. Cancelo) – Dybala (80. Bernardeschi) – Mandžukič, Cristiano Ronaldo

Viac k témam: Atlético Madrid, Juventus Turín, Liga majstrov, Manchester City, Schalke 04 Gelsenkirchen
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Manchester City otočil zápas so Shalke, v Lige majstrov triumfovalo aj Atlético © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *