Home / EKONOMIKA / Matečná by mala prestať urážať protestujúcich farmárov a zavádzať občanov Slovenska, tvrdí Fecko

Matečná by mala prestať urážať protestujúcich farmárov a zavádzať občanov Slovenska, tvrdí Fecko

BRATISLAVA 20. februára (WebNoviny.sk) – Gabriela Matečná by mala byť ministerkou všetkých farmárov a nielen niektorých. Tvrdí to opozičná strana SaS v reakcii na stredajšie vyjadrenia ministerky pôdohospodárstva.

Arogantné správanie

Ak má podľa liberálov problémy hoci len ňou spomínaných 5 % farmárov, je povinná sa nimi zaoberať a pomôcť im. Strana SaS zároveň tvrdí, že podporuje všetkých slušných farmárov, ktorí bojujú za správnu vec a dôstojnejšie podmienky.

Naopak, ministerka Matečná namiesto riešení, namiesto toho, aby riešila pozemkové úpravy, transparentné prideľovanie dotácií, verejný register žiadateľov o nájom poľnohospodárskej pôdy a ďalšie pálčivé problémy, arogantne útočí na všetky strany a spochybňuje legitimitu kohokoľvek, kto má opačný názor ako ona,“ uvádza sa vo vyhlásení SaS.

Ministerkino správanie považuje za arogantné aj tieňový minister pôdohospodárstva za opozičné hnutie OĽaNO Martin Fecko.

Vyjadrenia pani Matečnej, podľa ktorej nespokojní agropodnikatelia, geodeti a lesníci nemali čo hľadať na zasadnutí vlády, považujem za mimoriadne drzé, arogantné a nemiestne. Kto má prijať nespokojných občanov našej krajiny a riešiť ich problémy, ak nie premiér alebo vláda?“ uvádza Fecko v reakcii.

Rovnocenní občania

Za klamlivé pritom označil aj tvrdenia ministerky, že medzi protestujúcimi farmármi sú aj takí, ktoré nemajú ani meter štvorcový pôdy.

Každá rodina vlastní určitú pôdu. Problémom však je, že mnohí sa nemôžu dostať k užívaniu tejto pôdy. A práve tento fakt ministerke Matečnej akosi unikol, resp. ho nechce vidieť,“ dodal Fecko.

Ministerkine vyjadrenia ohľadom kandidatúry niektorých farmárov v komunálnych voľbách považuje Fecko za politizáciu. Podľa neho totiž Matečná týmito slovami naznačuje, akoby farmári neboli rovnocennými občanmi Slovenska a nemali by kandidovať v žiadnych voľbách.

Vyzývam ministerku Gabrielu Matečnú, aby prestala urážať protestujúcich farmárov, a aby svojimi vyjadreniami nezavádzala občanov SR,“ konštatoval tieňový minister pôdohospodárstva za OĽaNO.

Viac k témam: farmári, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, SaS
Zdroj: Webnoviny.sk – Matečná by mala prestať urážať protestujúcich farmárov a zavádzať občanov Slovenska, tvrdí Fecko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *