Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka Porsche upozornila na možný rast cien po brexite

Automobilka Porsche upozornila na možný rast cien po brexite

LONDÝN 20. februára (WebNoviny.sk) – Nemecká automobilka Porsche upozorňuje zákazníkov vo Veľkej Británii, že možno budú musieť priplatiť 10 percent za autá dodané po odchode Británie z Európskej únie.

Súhlas s potencionálnym clom

Výrobca áut chce, aby kupujúci podpísali klauzulu, v ktorej vyjadria súhlas s potenciálnym clom. Tento krok je podľa automobilky „preventívny“.

Skupina Volkswagen, do ktorej Porsche patrí, odmietla diskusiu o tom, či niektoré z jej ďalších značiek, vrátane vozidiel Audi, Lamborghini, Škoda, Bugatti, Seat a Ducati, by mohli urobiť rovnaký krok. Informoval o tom portál bbc.com.

Preventívny krok

„Jedným z potenciálnych výsledkov rokovaní o brexite je možnosť uplatnenia cla do 10 % na autá dovážané do Veľkej Británie po 29. marci,“ uviedla automobilka Porsche vo vyhlásení pre BBC.

„Rozhodli sme sa informovať našich zákazníkov, ktorých autá budú pravdepodobne dodané po brexite, aby sme ich upozornili, že môžu byť ovplyvnení týmto clom,“ konštatovala firma.

„Je to preventívny krok v záujme toho, aby sme umožnili našim zákazníkom plánovať vopred,“ dodala automobilka. „Zákazníci, ktorí zložili zálohu 17. januára alebo skôr, nebudú touto zmenou ovplyvnení,“ uviedla spoločnosť Porsche.

Viac k témam: brexit, Európska únia, Porsche
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Porsche upozornila na možný rast cien po brexite © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *