Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Honda plánuje zatvoriť závod v anglickom Swindone, o prácu príde viac ako tritisíc ľudí

Honda plánuje zatvoriť závod v anglickom Swindone, o prácu príde viac ako tritisíc ľudí

TOKIO 19. februára (WebNoviny.sk) – Japonská automobilka Honda do roku 2021 zatvorí svoj závod na západe Anglicka. Rozhodnutie, ktoré spôsobí zánik najmenej 3 500 pracovných miest, oznámila automobilka v utorok.

Potvrdila tým špekulácie, o ktorých informovali v pondelok britské médiá. Generálny riaditeľ spoločnosti Takahiro Hačigo na tlačovej konferencii v Tokiu uviedol, že krok nesúvisí s blížiacim sa termínom britského odchodu z Európskej únie.

Automobilka podľa neho k rozhodnutiu pristúpila v záujme udržania globálnej konkurencieschopnosti v čase, kedy sa viac zameriava na výrobu elektrických áut.

V meste Swindon 115 kilometrov západne od Londýna japonská automobilka vyrába obľúbený model Civic. Ročná výroba sa podľa agentúry AP pohybuje na úrovni 150-tis. áut.

Viac k témam: Honda, závod
Zdroj: Webnoviny.sk – Honda plánuje zatvoriť závod v anglickom Swindone, o prácu príde viac ako tritisíc ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *