Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Fakultná nemocnica v Nových Zámkoch zakázala návštevy pacientov, v okrese úraduje chrípka

Fakultná nemocnica v Nových Zámkoch zakázala návštevy pacientov, v okrese úraduje chrípka

NITRA 19. februára (WebNoviny.sk) – Zákaz návštev pre chrípku už vydala aj Fakultná nemocnica Nové Zámky. V Nitrianskom kraji je to po Fakultnej nemocnici Nitra, v ktorej platí zákaz návštev na viacerých klinikách a oddeleniach od piatka 15. februára, už druhá nemocnica.

„Na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie vo výskyte chrípky a chrípke podobných ochorení v okrese Nové Zámky vedenie nemocnice rozhodlo o zákaze návštev na lôžkových oddeleniach od 18. februára do odvolania,“ oznámila Fakultná nemocnica Nové Zámky.

V Nitrianskom kraji je chrípka na vzostupe. Uplynulý týždeň tu zatvorili pre vysokú chorobnosť 43 škôl a škôlok. Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre, chorobnosť na akútne respiračné ochorenia stúpla o 7,1 percenta oproti šiestemu kalendárnemu týždňu.

Lekári v kraji hlásili 15 726 akútnych respiračných ochorení. Chrípku a chrípke podobné ochorenia diagnostikovali 3 966 pacientom. Predstavuje to nárast chrípky o 9,9 percenta oproti minulému týždňu.

Viac k témam: chrípka, Fakultná nemocnica Nové Zámky, zákaz návštev
Zdroj: Webnoviny.sk – Fakultná nemocnica v Nových Zámkoch zakázala návštevy pacientov, v okrese úraduje chrípka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *