Home / EKONOMIKA / Britskú aerolinku Flybmi postihol náhly kolaps, spôsobili to vyššie náklady na pohonné látky a brexit

Britskú aerolinku Flybmi postihol náhly kolaps, spôsobili to vyššie náklady na pohonné látky a brexit

LONDÝN 17. februára (WebNoviny.sk) – Stovky cestujúcich postihol náhly kolaps britskej leteckej spoločnosti Flybmi. Dopravca uviedol, že vstupuje do nútenej správy, čiže britskej verzie bankrotu, pre vyššie náklady na pohonné látky a neistotu spôsobenú nadchádzajúcim odchodom Veľkej Británie z Európskej únie. „Toto neodvrátiteľné oznámenie sme urobili s veľkým smútkom,“ konštatovala letecká spoločnosť.

Spoločnosť Flybmi informovala, že všetky jej lety budú zrušené. Pasažierom odporučila, aby o refundáciu leteniek požiadali cestovné kancelárie alebo poisťovateľov cestovných kancelárií.

Firma prevádzkovala 17 lietadiel na linkách do 25 európskych miest. Zamestnávala 376 ľudí v Británii, Nemecku, Švédsku a Belgicku. V minulom roku spoločnosť Flybmi prepravila 522-tisíc cestujúcich.

Viac k témam: bankrot, brexit, letecká spoločnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Britskú aerolinku Flybmi postihol náhly kolaps, spôsobili to vyššie náklady na pohonné látky a brexit © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *