Home / šport / Futbal / MS vo futbale 2030 by mohli byť v Južnej Amerike, štyri krajiny sa dohodli na spoločnej kandidatúre

MS vo futbale 2030 by mohli byť v Južnej Amerike, štyri krajiny sa dohodli na spoločnej kandidatúre

MONTEVIDEO 15. februára (WebNoviny.sk) – Kvarteto juhoamerických krajín, Argentína, Čile, Paraguaj a Uruguaj, sa dohodlo na spoločnej ponuke na zorganizovanie futbalových majstrovstiev sveta v roku 2030.

Čilský prezident Sebastián Piňera potvrdil tento úmysel vo štvrtok prostredníctvom svojho oficiálneho konta na sociálnej sieti. „Prezidenti Argentíny, Čile, Paraguaja a Uruguaja súhlasili s predložením spoločnej kandidatúry na usporiadanie MS 2030,“ napísal Piňera na twitteri. „Mundial“ v spomenutom roku sa uskutoční presne 100 rokov po premiérovom svetovom šampionáte v Uruguaji 1930.

„Pred niekoľkými mesiacmi som prezidentom Argentíny, Paraguaja a Uruguaja navrhol, či by sa k ich plánom mohlo pripojiť aj Čile. Prijali môj návrh a Čile tak bude mať možnosť zorganizovať MS prvýkrát od roku 1962,“ doplnil Piňera. V Argentíne sa šampionát v minulosti konal v roku 1978, do Paraguaja ešte nezavítal.

Turnaj v roku 2030 by spoločne chcela usporiadať aj štvorica balkánskych štátov Grécko, Bulharsko, Srbsko a Rumunsko, ako aj severoafrické Maroko v spolupráci s Portugalskom a Španielskom.

Viac k témam: MS vo futbale 2030
Zdroj: Webnoviny.sk – MS vo futbale 2030 by mohli byť v Južnej Amerike, štyri krajiny sa dohodli na spoločnej kandidatúre © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *