Home / POLITIKA / KOMEDIAnti žijúci z našich daní sa opäť prejavili aj HLÚPOSŤou opozície

KOMEDIAnti žijúci z našich daní sa opäť prejavili aj HLÚPOSŤou opozície

Včerajšok bol „hustý“! To sa určite ozývalo po večeroch v dedinských krčmách, keď pozerali správy. „Správne“ politicky naladení tv redaktori si včera na voľbách ústavných sudcov zgustli a poočierňovali, ako obvykle, predsedu najsilnejšej politickej strany Fica. Pričinil sa o to aj sám svojím vyhlásením o odstúpení z kandidátky na ústavného sudcu a najmä nejasnou formuláciou o dôsledkoch možného porušenia koaličnej zmluvy a najmä sebavedomosťou o tom, že on nekandidoval na ústavného sudcu, ale na predsedu Ústavného súdu. No z hľadiska jeho funkcionárskej minulosti, právnického vzdelania a skúseností z politickej dráhy, by to bola asi najvhodnejšia pozícia.

Páčila sa mi však ďalšia sebavedomá reakcia po určitom čase mlčania od Ďurišovej Nicholsonovej. Po prevalení sa o jej pohnutej kanadskej prostitučnej minulosti sa na chvíľu stiahla. Asi hľadala ten správny make up, aby sa nečervenala, pretože „zarudla“ aj jej hrošia koža na tvári. Ale vybrala si správnu pleťovú farbu, upokojila si svoje nervy a opäť nabrala sebavedomosť, aby zaperlila o vydieraní Fica.

Blysol sa aj jej kolega Galko na tlačovej konferencii so svojimi táraninami a už xtý raz pripomenul Ficovi všetko „najlepšie“ z minulosti, ako aj prívlastok o tom, že je to prvý premiér, ktorého odvolala ulica! Len pre informáciu pána Galka ulica pre neho znamená približne 60 000 správne naladených krikľúňov, podľa osvedčeného internacionálneho vzoru, z vyše 5 miliónov Slovákov! O svojich prešľapoch samozrejme mlčal, lebo on je predsa opozícia a vládu treba povaliť.

V súvislosti s tým, čo sa udialo si však neodpustím vysvetliť termín z titulku.

Slovenská opozícia je nepoučiteľná. Viem, možno sa Vám to bude zdať čudné, ale už od nepamäti sa vo všetkých sférach používa známe pravidlo. Ak vyrobí niekto vo funkcii nejaký väčší problém a je to kapacita, tak ho upracú na zväčša vyšší a tichý flek, aby ho umlčali, pretože toho vie na ostatných veľa. A tento silný taktický ťah nevie spracovať naša „múdra“ opozícia už vyše 15 rokov. A už po tretí krát urobila rovnakú chybu. Premiérovú chybu urobila pri voľbe prezidenta z dvojice Mečiar – Schuster, kde spustila neuveriteľnú kampaň, čo jej však vyšlo a mali sme na čele slobodného Slovenska – straníckeho nomenklatúrneho kádra a člena ÚV KSS. (dnes túto politickú príslušnosť po 30-tych rokoch okrem ŠTB vytýkajú Kresákovi). Opozícia však zabudla na jeden fakt, HZDS bez Mečiara by zahynula (to sa aj neskôr potvrdilo) a HZDS tu bolo ešte 8 rokov a štyri dokonca aj vo vláde, po ktorej tak opozícia túžila.

A po vláde túži aj teraz. Ale nepoučiteľná opozícia, teraz už v zmenenej zostave a myslím si, že veľmi málo sofistikovanej, rozpútala peklo pri voľbe posledného terajšieho prezidenta. A bolo jej jedno, akého politického amatéra riadeného poradcami a američanmi máme na čele štátu, ktorého veľkí ignorujú už piaty rok. Veď je tu predsa „úžasný“ opozičný prezident. A tak poznáme iba jeho „paslužobno“-dovolenkové–spoznávacie výlety do pre nás exotických krajín, návštevy v krajinách  V4 a na milovanú Ukrajinu za horko-čokoládovým barónom Porošenkom. S ním to niekedy vyzerá pri zvítaní, ako keby mali k sebe viac ako blízko.

Pri tejto príležitosti opozícia vykrikovala, že Fico chce ujsť zo zodpovednosti za zlé riadenie štátu. A pripomínali krach ekonomiky a čo ja viem ešte. Nuž a prišiel ďalší úder po krátkozrakom pohľade po nose. Čuduj sa svetu, Fico opäť vyhral voľby a opäť zostavil vládu. A tak opozícia na čele so špekulantom – ,samozvaným premiérom Sulíkom, vulgárnym a nespoľahlivým Matovičom a teraz aj prevteleným exmafiánom Kollárom dobre podporovaná z hľadiska diero-vynaliezavým Beblavým sú opäť v offsajde. A pritom veľmi dobre vedia, že SMER bez Fica nebude SMER-om. Po „kuciakových“ turbulenciách mu preferencie klesli, ale teraz opäť stúpajú a Fico pôjde so SMER-om opäť do volieb. Tam sa však ukáže pravdivosť preferencií a najmä táranín opozície o tom, že „ulica“ nedáva už dôveru koalícii a preto už nemá mandát vládnuť. Super dobrá anekdota! A tak sa opäť oberá o možnosť byť pri válovoch. Nuž, nevidia si ani milimeter za špičku nosa.

No a pobavili ma včera aj okázalosti prijatia ministra zahraničných veci USA. Na jeho počesť sme zastavili dopravu na diaľnici, rovnako ako keď tu bol americký prezident. Policajti robili čachre, ako sa dalo. A pritom to bol iba minister zahraničných vecí! Ani Merkelová, ani Macron tieto dopravné privilégia a odstavenie premávky nemali. Nuž pripomínalo mi to prijatie ministra zahraničných veci Sovietskeho zväzu Alexeja Kosygina. Už len chýbali mávajúci obyvatelia s americkými zástavami na chodníkoch počas celej trasy a to, kto ho privítal na letisku z našich najvyšších. A vraj Slováci nedokážu byť adaptabilný národ. Raz sprava a raz zľava – všetko podľa vetra. Záleži na dobe a až potom, či je zo Sibíri, alebo z Nevady.

Takže páni poslanci, pripravte nejaký kabaret aj na dnes, aj na zajtra, aj na ,,,, vlastne na každý každučký deň. Keď už žijete z našich daní a nič rozumné pre nás narobíte, tak nás aspoň denno-denne zabávajte somarinami. Aspoň sa budeme môcť všade chváliť, že nemáme len tárajúcich a kradnúcich politikov, ale výborných štátnych komediantov!!!

Pavel Jacz

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ťažká dilema Petra Pellegriniho

Blížia sa prezidentské voľby a podľa prieskumov verejnej mienky má Pellegrini veľkú šancu, že v …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *