Home / šport / Futbal / Video: Mak sa stal smoliarom v zápase Európskej ligy, Škrtel dostal pochvalu od trénera Fenerbahce

Video: Mak sa stal smoliarom v zápase Európskej ligy, Škrtel dostal pochvalu od trénera Fenerbahce

ISTANBUL 13. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalista ruského klubu Zenit Petrohrad Róbert Mak sa stal smoliarom dňa v utorňajšom úvodnom zápase šestnásťfinále Európskej ligy 2018/2019 na ihrisku tureckého Fenerbahce Istanbul.

Dvadsaťsedemročný Bratislavčan krátko pred prestávkou nepremenil penaltu a jeho tím prehral 0:1. Mak sa pri Bospore predstavil v slovenskom minisúboji proti reprezentačnému kolegovi Martinovi Škrtelovi.

Odchádzali s prázdnymi rukami

Hráči „Feneru“ sa ujali vedenia v 21. min po zásahu alžírskeho kanoniera Islama Slimaniho. Líder najvyššej ruskej súťaže mal ideálnu príležitosť na vyrovnanie v 44. min.

Loptu si na „biely bod“ postavil práve Mak, ktorého strela sa od rúk brankára Haruna Tekina odrazila do brvna a gól z toho nebol. Fenerbahce si napokon udržalo vedenie do konca stretnutia a Rusi odchádzali domov s prázdnymi rukami.

„Dôležitú rolu pri prehre zohral fakt, že sme dlho súťažne nehrali (naposledy 13. 12. v EL proti Slavii Praha, pozn.). Je náročné oficiálne odštartovať kalendárny rok v čase, keď sú ostatné európske tímy už rozbehnuté a krok za krokom sú v čoraz lepšej forme,“ konštatoval tréner Zenitu Sergej Semak pre oficiálny web klubu.

Zároveň vysvetlil, prečo zveril kopanie jedenástky práve Makovi. „Je pravda, že jedenástky u nás pravidelne kope Arťom Dziuba, ale pre viacero dôvodov máme aj iných hráčov. Jedným z nich je aj Róbert, ktorý na seba zobral zodpovednosť. Bohužiaľ, nepodarilo sa mu skórovať,“ doplnil Semak.

Škrtela netreba špeciálne motivovať

Tréner víťazného mužstva Ersun Yanal mal dôvod na radosť a po skončení merania síl ocenil aj výkon slovenského stopéra Martina Škrtela. „Je to výnimočný hráč a profesionál, ktorého netreba špeciálne motivovať na zápasy. Zo všetkých futbalistov v našom kádri bol zrejme najviac pripravený, čo sa ukázalo už pred stretnutím aj počas neho. Nemyslím si, že sa musel inak pripravovať na zápas proti svojmu bývalému zamestnávateľovi Zenitu (2004-2008), jeho prístup zostáva stále nezmenený,“ konštatoval Yanal pre web tureckého mužstva.

„Hoci sme prvý zápas vyhrali, čaká nás náročná odveta. V utorok ukázali hráči veľký apetít a pozitívny prístup k hre. Viacerí futbalisti ako Mathieu Valbuena či Victor Moses, ktorí dlhší čas nehrali, podali presvedčivé výkony,“ doplnil Yanal pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA).

Petrohrad prehral desať z ostatných 11 zápasov vyraďovacej fázy EL na trávniku súpera. Naopak, družina okolo Škrtela v EL neprehrala už v dvanástich domácich zápasoch, až v deviatich z nich Turci zvíťazili. Tieto štatistiky sa potvrdili aj v utorňajšom stretnutí.

V Petrohrade, kde sa 21. februára uskutoční odveta, v ostatných piatich prípadoch v šestnásťfinálovej fáze EL nedokázal nik zdolať domáci tím. Vďaka miernemu náskoku 1:0 však bude favoritom na postup do osemfinále Fenerbahce Istanbul.

Viac k témam: Fenerbahce Istanbul, Futbalová európska liga UEFA, Zenit Petrohrad
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Mak sa stal smoliarom v zápase Európskej ligy, Škrtel dostal pochvalu od trénera Fenerbahce © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *