Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Belgicko pre štrajk zatvára vzdušný priestor, letisko v Bruseli ostane celý deň zatvorené

Belgicko pre štrajk zatvára vzdušný priestor, letisko v Bruseli ostane celý deň zatvorené

BRUSEL 12. februára (WebNoviny.sk) – Belgické stredisko letovej kontroly v utorok rozhodlo o uzatvorení belgického vzdušného priestoru na celých 24 hodín, ktoré sa začne v utorok o desiatej večer.

Dôvodom je celoštátny štrajk pracovníkov rôznych sektorov od dopravy cez zdravotníctvo až po políciu. Stredisko letovej kontroly uvádza, že nemá „dostatočnú vedomosť o počte zamestnancov počas akcií, ktoré sa začnú dnes večer„, a preto pre istotu rozhodlo o uzatvorení celého vzdušného priestoru nad krajinou.

Na prelety nad Belgickom v letovej hladine nad 7 500 metrov bude počas tohto času dozerať európske stredisko letovej kontroly Eurocontrol.

Medzinárodné letisko v Bruseli, ktoré denne oddeleguje približne 650 letov, a tiež letisko v Charleroi, ktoré má v bežné dni okolo 140 letov, už oznámili, že zostanú v stredu zatvorené, a požiadali cestujúcich, aby zostali doma.

Viac k témam: Eurocontrol Európska organizácia pre bezpečnosť letovej prevádzky, letisko, štrajk
Zdroj: Webnoviny.sk – Belgicko pre štrajk zatvára vzdušný priestor, letisko v Bruseli ostane celý deň zatvorené © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Amazon chce rozšíriť svoj vozový park v Európe o tisícky ďalších elektrických dodávok a nákladiakov

Spoločnosť chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *