Home / EKONOMIKA / Trump chce posilniť národnú bezpečnosť, žiada zvýšiť financovanie vývoja umelej inteligencie

Trump chce posilniť národnú bezpečnosť, žiada zvýšiť financovanie vývoja umelej inteligencie

NEW YORK 11. februára (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump plánuje podpísať vládny výnos, ktorý vládnym agentúram prikáže stanoviť si za svoju prioritu výskum a vývoj umelej inteligencie.

Bezpečnosť a diskrétnosť

Cieľom plánu s názvom Americká iniciatíva pre umelú inteligenciu (American AI Initiative) je posilniť národnú a ekonomickú bezpečnosť a zlepšiť kvalitu života, informovala v pondelok agentúra AP.

Na základe plánu majú federálne agentúry expertom v oblasti umelej inteligencie uľahčiť prístup k dátam pod podmienkou zachovania bezpečnosti a diskrétnosti.

Financovanie musí schváliť Kongres

Predpokladá sa tiež vypracovanie postupov, ktoré zabezpečia, že vývoj nových technológií bude postupovať bezpečným a dôveryhodným spôsobom.

Vysoký predstaviteľ Trumpovej administratívy pre agentúru AP uviedol, že plán neobsahuje podrobnosti financovania a rozhodnutie o vyčlenení prostriedkov bude úlohou Kongresu.

Viac k témam: Americká iniciatíva pre umelú inteligenciu, umelá inteligencia
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump chce posilniť národnú bezpečnosť, žiada zvýšiť financovanie vývoja umelej inteligencie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *