Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Diaľničiari zaplatia za servis, údržbu a opravy meteozariadení takmer štyri milióny eur

Diaľničiari zaplatia za servis, údržbu a opravy meteozariadení takmer štyri milióny eur

BRATISLAVA 10. februára (WebNoviny.sk) – Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vynaloží na technický servis, údržbu a opravy dvoch typov meteozariadení na diaľniciach, rýchlostných cestách a príslušných dispečingoch za štyri roky približne 3,2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (3,84 mil. eur vrátane DPH).

Za uvedené služby v prípade meteozariadení Boschung Mecatronic zaplatí zhruba 2,35 mil. eur bez DPH (2,82 mil. eur s DPH).

NDS zadala túto zákazku spoločnosti NOPE, a. s., Bratislava spomedzi dvoch prijatých ponúk. Vyplýva to z výsledku verejnej súťaže vyhlásenej vlani v marci, predpokladaná hodnota bola 2,36 mil. eur bez DPH. Druhú ponuku v tomto tendri predložila spoločnosť Dopravná signalizácia SW, a. s., Sereď, a to vo výške takmer 2,54 mil. eur bez DPH (3,05 mil. eur s DPH).

NDS zároveň zaplatí za spomínané služby pre meteozariadenia Vaisala 869,9 tis. eur bez DPH (1,04 mil. eur s DPH). Tieto služby bude poskytovať spoločnosť Spinet, a. s., Bratislava na základe výsledku verejnej súťaže, v ktorej podala ponuku ako jediná. Toto verejné obstarávanie bolo vyhlásené tiež v marci 2018, predpokladaná hodnota zákazky bola 870 tis. eur bez DPH.

Diaľničiari oznámili výsledky oboch tendrov vo Vestníku Úradu pre verejné obstarávanie v závere týždňa, zmluvy s oboma spoločnosťami uzavrela ešte vlani v októbri.

Viac k témam: diaľnice, NDS Národná diaľničná spoločnosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Diaľničiari zaplatia za servis, údržbu a opravy meteozariadení takmer štyri milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Amazon chce rozšíriť svoj vozový park v Európe o tisícky ďalších elektrických dodávok a nákladiakov

Spoločnosť chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *